вівторок, 13 грудня 2016 06:00

Архієпископа звільнили з посади за бійку

Тернопільського архієпископа Української автокефальної православної церкви 38-річного Мстислава Гука позбавили сану за недостойну священнослужителя поведінку.

Таке рішення прийняли 6 грудня на архієрейському соборі в Тернополі. На його місце призначили єпископа Мукачівського й Карпатського Віктора. Зберегли за ним керівництво Карпатською єпархією. 52-річний Віктор Бедь був депутатом Верховної Ради, головою спілки адвокатів, викладав богослов'я. Сан священика прийняв 10 років тому.

Півтора місяця тому Мстислав Гук з іншими священнослужителями розважався в тернопільському барі "Сіті". Відеокамери закладу зняли, як батюшки розпивають спиртні напої, танцюють із дівчатами та б'ються з відвідувачами. Після оприлюднення відео Мстислава відправили на покаяння в Спасо-Преображенський Угорницький монастир. Двох священиків та іподиякона тимчасово відсторонили від пастирських обов'язків.

— Це ніяке не покарання, а лише його імітація. Розраховували, що Мстислав змусить себе пожити в монастирі. Аби його ніхто не чув і не бачив. Але він навіть таку спокуту вирішив не виконувати. Далі розважався в барах і "заливав" горе, — каже голова Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Мефодія Наталія Шевчук.

Зараз ви читаєте новину «Архієпископа звільнили з посади за бійку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі