пʼятниця, 06 жовтня 2017 00:00

Арештували чоловіків, які підірвали гранату на День Незалежності

2 жовтня поліція і працівники Служби безпеки затримали двох чоловіків, які планували підірвати угорський пам'ятник на Верецькому перевалі через Карпати в Закарпатській області. Присвячений 1100-річчю переходу фіно-угорських племен через гори.

Затримані вчинили ще вісім злочинів, спрямованих на розпалювання міжнародних конфліктів, з'ясували правоохоронці. Торік намалювали образливі написи на синагозі у Чернівцях, підкинули свинячу голову з вирізаною свастикою на могилу духовного лідера хасидів рабі Нахмана в райцентрі Умань на Черкащині. Цьогоріч у столиці кинули гранату в посольство США. Ще одну — 24 серпня на вул. Грушевського. Цього ж дня підірвали у Києві пам'ятник учасникам бойових дій. Також кидали вибуховий пакет у консульство Польщі в Луцьку, намагалися підпалити синагогу у Львові. Ще одну гранату кинули в Умані, коли паломники-хасиди святкували юдейський Новий рік. Травми отримав ізраїльтянин.

Злочинців спіймали на кордоні Львівської і Закарпатської областей. При собі мали саморобну вибухівку і гранати.

— Затримані належать до так званої організованої злочинної групи "Торпеди". Давно перебувають у зоні уваги правоохоронців і звинувачуються у низці інших злочинів, — говорить міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, 53 роки. — Затримали і керівника виконавців. Усі злочинці належать до групи впливу колишніх депутатів від Партії регіонів — Володимира Олійника і Сергія Тулуба. Слідство задокументувало контакти бандитів із цими особами, а також із низкою керівників "Опозиційного блоку".

За кожен злочин виконавці отримували до $500, за інформацією слідчих.

Зараз ви читаєте новину «Арештували чоловіків, які підірвали гранату на День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі