пʼятниця, 19 жовтня 2018 06:20

Американські катери можуть перекинути на Азов

Військово-морська база на Азовському морі розташовуватиметься у місті Бердянськ Запорізької області. Пункти базування кораблів також відкриють у Генічеську й Маріуполі на Донеччині.

— Якщо буде якесь загострення, ми застосуємо силу. Якщо вони підуть на жорстку дестабілізацію, адекватно відповідатимемо, — каже 54-річний Ігор Воронченко, командувач ­Військово-морськими силами України. — Супроводжуватимемо свої судна, перебуватимемо в тих районах, де ведеться рибальство й інші види промислу. Навіть малими силами на морі ми здатні виконувати відповідний перелік завдань.

Два патрульні катери "Айленд" від США прибудуть в Україну на початку вересня 2019 року. 15 жовтня їхні екіпажі відправили на навчання в Америку.

— Вони можуть з'явитися і в Азовському морі, — говорить Ворон­ченко. — У них осадка мала, і за їхньої швидкості 30 вузлів — для цієї водой­ми це гарний варіант.

Зараз ви читаєте новину «Американські катери можуть перекинути на Азов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі