пʼятниця, 05 листопада 2010 09:22

Як боретесь із застудою?

Інеса Мишковська, 39 років, фахівець із нерухомості, Вінниця:

— Йду тільки в аптеку. Купую чай "Фармацитрон", п'ю кожні чотири години. Також приймаю противірусний препарат амізон. Збиваю тільки високу температуру, вище 39 градусів, зазвичай парацетамолом. Якщо є нежить, то капаю носа піносолом.


Іван Черченський, 49 років, військовий пенсіонер, Львів:

— Лікуюся народними методами: їм багато цибулі, часнику, п'ю чай із лимоном. Якщо болить голова, кладу на чоло листок свіжої капусти. Інколи, якщо біль нестерпний, можу випити анальгін. Не довіряю фервексам і терафлю. Вони тільки печінку роз'їдають.


Лариса Скомаровська, 63 роки, викладач філософії, Полтава:

— Категорично проти лікарських засобів. Найкраще лікуватися чаями з липи, малини, гілочок вишні, смородини. Одним із кращих народних рецептів є лікування  картоплею. Дрібної бульби або помитих шкурок натовчу в каструлі й туди соди досипаю. І цими парами треба подихати, пропотіти добре. Застуду такий рецепт забирає швидко. Якщо ще температура, то треба натертися горілкою, уксусом і вкритися ковдрою.


Микола Мельник, 22 роки, бізнес-тренер, Київ:

— На початку осені починаю пити вітаміни, щодня обливаюся холодною водою. Тричі на тиждень ходжу в тренажерний зал. Узимку обов'язково ношу шапку і шарф. Якщо горло в теплі, то не застудишся. Купую якісне взуття, щоб ноги не промокали. Уже років п'ять не звертався до лікарів.


Лідія Рибець, 52 роки, помічник повара, Черкаси:

— Від застуди приймаємо ліки, але наші, перевірені й не дорогі: парацетамол, аспірин. Якщо немає температури, то на груди й спину роблю через день компрес. На півсклянки горілки кладу столову ложку меду. І звичайно треба багато пити. Від насмарку добре допомагає сок із цибулі, столового буряка або алоє.

Зараз ви читаєте новину «Як боретесь із застудою?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі