пʼятниця, 15 жовтня 2010 00:01

27 тисяч вкрали з банкомату в поліклініці

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

У ніч на 6 жовтня в поліклініці Центральної райлікарні міста Козятин на Вінниччині з банкомата вкрали понад 27 тис. грн. Злодії за 45 с за допомогою болгарки вирізали отвори і забрали касети з грішми. Відеокамери спостереження в банкоматі не було.

— Прийшла на роботу сама перша, зайшла в хол. Здивувалася, що скло дверей при вході прикрите шторами. Думаю, хто це пожартував. Іду далі — вода якась наляпана, воняє. Думала, холодильник в аптеці поламався. Дивлюся, а біля банкомата карточки валяються. Грязюки натоптано. Зрозуміла, що це пограбування, — розповідає 51-річна Галина Тимофіївна з реєстратури поліклініки. — Завідувачка прийшла скоро після мене. Викликали міліцію. Ті опитали всіх працівників.

У хол до банкомата крадії пробралися через запасні двері рентгенкабінету.

— Я й не знала, що там двері були. Казали, що рядом збиралися добудовувати поліклініку, а потім діло заглохло, — каже Галина Тимофіївна. — У рентгенкабінеті і штори вони взяли, якими прикрили вікна. Щоб не світило. Бо різали ж корпус банкомату болгаркою. Від неї іскри. І водою напевно поливали, щоб швидше метал охолонув.

Банкомат розташований зовні, біля центрального входу в поліклініку.

Правоохоронці впевнені: працювали спеціалісти. Підозрюють, що двоє.

— Знали, що банкомат без сигналізації. У курсі були, як пробратися всередину. Двері рентгенкабінету не ламали, замок слабий. Де робити розрізи на корпусі, щоб забрати гроші, також орієнтувалися, — каже начальник Козятинського райвідділу міліції Олег Будківський.

Обкрадений банкомат червоного кольору належить "Надра банку". Cтоїть у поліклініці кілька років. Це єдиний банкомат у медичному закладі.

— Раніше нічого подібного в нашому місті не було, — продовжує Будківський. — Шукаємо злочинців. Перевіряємо людей із кримінальним минулим і працівників фінансових установ — хто знає схему устрою банкомату. Не відкидаємо, що це міг зробити хтось із колишніх банківських працівників.

Коли востаннє поповняли банкомат, у вінницькому офісі "Надра банку" не кажуть.

— 27 тисяч — то невелика сума. Один банкомат зазвичай поповнюють не менше як на 100 тисяч гривень, — говорить колишній касир вінницької філії "Приватбанку" 33-річна Світлана Петрушина.

Зараз ви читаєте новину «27 тисяч вкрали з банкомату в поліклініці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі