вівторок, 03 листопада 2009 07:24

254 гривні втратив на чотирьох квитках

Автор: фото: Андрій МОЧУРАД
  На міській автостанції у Львові студенти чекають рейс до Нововолинська та Рівного, квитків усім не вистачило
На міській автостанції у Львові студенти чекають рейс до Нововолинська та Рівного, квитків усім не вистачило

У п"ятницю я мав їхати з Києва до Львова, а звідти — до батьків у Дрогобич. Але після обіду область закрили на карантин, тож пішов на вокзал здавати квитки.

Дорогою зайшов у кілька аптек — жодного антивірусного, вітаміну С, марлевих пов"язок. Зате на вулицях народу в масках — повно.

До трьох кас на здачу квитків людей 400–500. А рухається черга надзвичайно повільно. Бо кожен квиток треба здавати з паспортом, та ще й двічі видруковують якісь квитанції до нього, підписують, черкають.

Народ у черзі нервує — правил здачі квитків у "закриті" області не змінили, тож за 6 год. до відправлення повертають менше половини вартості. А повідомили про закриття областей менше ніж за 6 год. до відправлення. Гроші "горять", люди пруть один перед одного, хитрують.

До хлопця попереду підходять товариші й додають квитків зо п"ять. Це мені ще на 10–15 хв. довше чекати. А я стою вже 2,5 год. Я попереджаю його, щоби більше "лівих" не брав, бо виведу з черги. Підходять іще.

— Ми з одної общаги! — відказують на мій невдоволений погляд.

Але хлопець більше не бере.

Мої два квитки "туди" і ще два "назад" скасовують 8 хв. Із 482 грн повертають 228. А жінка, котра була за мною, здає більше 30 штук — вони мали їхати якоюсь групою. Озираюся — позаду чекають людей 700.

У неділю по обіді на Південному залізничному вокзалі столиці найбільша черга біля кас, які приймають квитки назад.

— Пропустіть, а? За 10 хвилин поїзд відходить! — звертається 50-річна жінка до двох чоловіків, які стоять біля віконця.

— Не пропустимо. Каса закриється за 5 хвилин. І що нам — годину чекати? І взагалі, ви не туди стоїте. Тут квитки здають, а не купують.

Від каси відходить киянин 66-річний Василь Давиденко.

— Мав їхати на свіданку до сина у Вінницю. Він сидить у зоні. Дев"ять років відсидів, іще шість залишилося. Квитки брав собі та дружині за два тижні. Сьогодні дзвонили в тюрму. Адміністрація повідомила, що всі побачення з родичами скасували через епідемію. Тому здав квитки. Грошей втратили багато.

Два квитки "туди" і ще два "назад" скасовують вісім хвилин

Більшість людей без масок. Молодші кутаються в шарфи, натягують їх на роти й носи. Вокзальні міліціонери маски мають, але рідко хто носить. Переважно носять приспущеними, на горлі.

— А ти чому кашляєш?

— Чого-чого — болію, свинячий грип! — регоче вокзальний вантажник. — А ти чого без пов"язки? — цікавиться в колеги.

— Ну я ж не обєзяна!

Біля маршруток, які курсують від залізничного вокзалу до Рівного, Луцька, Дніпропетровська, Запоріжжя та інших міст, ажіотажу немає.

— Їжджу, як завжди. Хіба народу набагато менше їхало до Києва. Раніше маршрутка від"їжджала з Луцька наполовину повна. Сьогодні звідти до Києва зі мною приїхало три чоловіки, — пояснює 50-річний Олександр, водій маршрутки Луцьк–Київ.


2 листопада на Козятинському залізничному вокзалі  Вінницької області людей майже немає. Лише охочі здати квитки.

До каси підходить пара.

— Ми хотіли поїхати до друзів у Сімферополь. Але передумали, боїмося, що підчепимо оту заразу в поїзді, — каже студент педуніверситету Віктор Мельник.

— Іще такого не було. За вихідні здали більше 100 квитків, — заглядає у папірець касирка. — В основному приходять студенти.

У Вінниці за дві доби повернули понад 1 тис. квитків до Києва та Львова.

Зараз ви читаєте новину «254 гривні втратив на чотирьох квитках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі