середа, 13 липня 2011 00:45

21 дитина отруїлася в таборі відпочинку

17 дітей потрапили до інфекційного відділення Чернігівської дитячої обласної лікарні 10 липня. Вони отруїлися в оздоровчому таборі обласного спортивно-культурного товариства "Колос", що в селі Бігач Менського району.

Загалом захворіла 21 дитина. Усі віком від 7 до 17 років. У них підвищилася температура, нудило та блювали. Усього у таборі відпочивали 73 дітей.

— 12 липня до обіду виписали останніх п'ятьох дітей, — каже Микола Картель, завідувач інфекційного відділення. — Стан школярів — задовільний. Батьки забрали їх додому. Табір закрили. Та і зміна мала закінчитися 13 липня. Діти їли смажену ковбасу, сосиски, рибні котлети. Проте, що стало джерелом інфекції, з'ясовує санстанція.

За цим фактом прокурор Менського району порушив кримінальну справу. У таборі два тижні триватиме дезінфекція. Другої зміни там не буде. Третю хочуть почати із серпня.

Питна вода була погана

У понеділок отруїлися 10 українських дітей, які відпочивали в болгарському селищі Кітен. В усіх були нудота і діарея.

— Зараз діти добре почуваються. Найближчими днями їх випишуть з лікарні. Місцеві служби санепідемконтролю припускають, що отруєння викликане незадовільним станом питної води в готелі "Ґрін Парк", де жили українці, — каже у вівторок Олег Волошин з Міністерства закордонних справ.

У готелі "Ґрін Парк" перебувають 500 відпочивальників. На кишкову інфекцію захворіли ще 29 дітей із Росії та Білорусі.

— Болгари стурбовані цією історією. Вона впливає на імідж курорту. У період кризи, яка є в більшості країн Європейського союзу, зайвих туристів не буває.

Богдана ЄВСЄЄВА

 

Зараз ви читаєте новину «21 дитина отруїлася в таборі відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі