вівторок, 03 жовтня 2017 06:10

15 українських воїнів здобули 14 медалей

На міжнародних змаганнях серед військовослужбовців "Ігри нескорених" команда з України виборола 14 медалей — вісім золотих, по три срібних і бронзових. Турнір проходив у канадському місті Торонто. Завершився 30 вересня. Україна брала участь уперше.

Перше "золото" здобув сержант 92-ї окремої механізованої бригади 29-річний Олег Зімніков. Переміг у бігові на 1,5 км.

Чотири золоті медалі виграв у плаванні солдат Павло Будаєвський, 28 років. Воював у зоні АТО, отримав кульові поранення рук під Іловайськом Донецької області.

— Плавання люблю з дитинства, — розповідає чоловік. — Саме думки, що знову зможу рухати руками і повернуся до басейну, підняли мене з ліжка.

Золоті нагороди українська збірна здобула також у бігу, веслуванні, пауерліфтингу.

В українській збірній було 15 спортсменів. Усі — ветерани Збройних сил, які зазнали поранень під час служби: бійці механізованих бригад, танкісти та солдати Національної гвардії.

"Ігри нескорених" — міжнародні змагання військових ветеранів і солдатів, які отримали поранення. Відбуваються щороку. Україну запросили як державу, чиї воїни мають бойовий досвід і брали участь у військових місіях Організації Об'єднаних Націй.

Усього в Іграх виступили 600 спортсменів із 16 країн.

Зараз ви читаєте новину «15 українських воїнів здобули 14 медалей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі