пʼятниця, 27 жовтня 2017 00:00

12 дітей отруїли аерозолем "Перець"

24 жовтня об 11:00 через підозрілий запах евакуювали учнів і вчителів зі школи №9 міста Ужгород. Викликали поліцейських, рятувальників, лікарів і працівників газової служби. Випарами отруїлися 12 школярів, троє — у реанімації.

— Учні скаржилися на подразнення у горлі, запаморочення, нудоту, потемніння в очах. Реакція дітей не була схожа на отруєння природним газом. Школярі бачили двох юнаків, які щось розпилили і втекли, — розповідає 30-річна Тетяна Щоголева з поліції Закарпатської області. — Хуліганів знайшли. Обом по 16 років, один — учень цієї школи. Опитали їх у присутності батьків. Вони зізналися — розпилили балончик аерозолю "Перець", аби справити враження.

— Дев'ятикласник розпилив газ, щоб помститися однокласникам, — каже 47-річний Костянтин Черкай, батько двох учнів ужгородської школи №9. — Його постійно цькували за те, що з бідної сім'ї. Напередодні мав гарячу перепалку з однокласниками. Він непоганий хлопець, вчиться посередньо. Газ не мав куди виходити, тому піднявся з першого поверху на верхні.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею хуліганство із застосуванням предметів, спеціально пристосованих або заздалегідь заготовлених для заподіяння тілесних ушкод­жень.

— Хлопцям могло загрожувати до семи років в'язниці. Але статтю змінять, бо загрози життю потерпілих немає, — кажуть у поліції.

25 жовтня навчання відновили.

Зараз ви читаєте новину «12 дітей отруїли аерозолем "Перець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі