пʼятниця, 19 жовтня 2012 15:58

З вікна готелю в Будапешті видно нудистський пляж купальні "Геллерт"
7

Фото: Фото: Ольга Швед

"Геллерт" - найкрасивіша лікувальна купальня в Будапешті, розташована в однойменному готелі. Готель був побудований в 1918 році, а лікувальна купальня відома з середньовіччя. Купальний комплекс був споруджений з помпезністю, притаманної тому часу: критий комплекс з різнокольоровими скельцями, елегантні басейни, прикрашені колонами.

У купальні Геллерт 13 басейнів, серед яких є ванна з перлинами, термальний, відкритий, сидячий, дитячі басейни, а також басейн з штучними хвилями. Велика перевага купальні Геллерт в тому, що тут є комплекс лікувальних процедур.  В угорській купальні лікують дегенеративні захворювання суглобів, хронічні запалення суглобів, звуження судин, астму, хронічний бронхіт.

Купальню живить ряд джерел  з надр гори Геллерт. Їх температура 38 - 43 градусів за Цельсієм. Вода джерел містить радій, кальцій, магнезію, гідроген-карбонати, сульфати і хлориди.

У купальні пропонують лікувальний масаж, оздоровчий масаж, підводний променевий масаж, гарячу і вологу баню, фінську сауну, лікувальну гімнастику.

Окрім найбільш популярних серед відвідувачів перлинної ванни і басейну з хвилями, на даху є жіноча і загальна відкрита тераса для засмагання. Вхід на нудистський пляж платний. Оскільки Геллерт знаходиться на території готелю, з вікон можна побачити голих відпочивальників. А в літні місяці по п'ятницях і суботах у відкритих басейнах можна купатися до опівночі.

Вхід у купальню Геллерт  коштує від 15 євро на цілий день. На вихідних – 18 євро. Діють знижки для пенсіонерів і студентів.

 

Зараз ви читаєте новину «З вікна готелю в Будапешті видно нудистський пляж купальні "Геллерт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі