понеділок, 07 жовтня 2013 17:35

Відпочинок на Канарах вдвічі дешевший ніж у Криму
13

Фото: Фото: Віктор Гомоль

На курортах мальовничих Канарських островів в Атлантичному океані відпочивальники знімають житло дешевше ніж на українському узбережжі Чорного моря. Будинок на пляжі з чорним піском на чотирьох осіб з двома ванними кімнатами, басейном і садом обходиться менше ніж у €58 за добу. Заздалегідь замовлений авіапереліт на острови коштує до €190.

"Дорожнеча відпочинку на Канарських островах – це вигадка й міф, який підтримують туристичні фірми. Напевно, його сформували ще у 1990-х роках "нові росіяни" в малинових піджаках. У Європі острови вважають місцем для бюджетного відпочинку. Німецькі студенти так і кажуть, що коли грошей мало, то можуть собі дозволити тільки Канари", -  розповідає Юрій Патиківський, керівник столичної агенції самостійних подорожей "Лоукост-Клуб".

Киянин відмовився від послуг туристичних фірм і мандрує самостійно. Юрій Патиківський радить планувати відпочинок на Канарських островах наперед. Він рекомендує відмовитися від прямого перельоту на острови й купувати квитки за півроку в лоукостових компаніях.

"Найліпше летіти через один з іспанських, німецьких чи італійських аеропортів. По-перше, виходить значно дешевше, а по-друге, дорогою можна влаштувати кількаденну екскурсію Барселоною, Валенсією, Бременом чи Гамбургом. Вартість чартерного авіаперельоту Київ-Тенеріфе-Київ становить близько €500, а квиток на регулярну лінію коштуватиме ще дорожче. Натомість мінімальна вартість 4 перельотів Київ-Барселона, Барселона-Тенеріфе, Тенеріфе-Валенсія і Валенсія-Київ обійдеться в €190. До того ж матимете ще по кілька днів для екскурсій в Барселоні та Валенсії", - зазначає Юрій Патиківський.

Найліпше знімати апартаменти з кухнею. Їх можна знайти через Інтернет ввівши в пошук "canary islands apartments rent".

"Скажімо в цьому році на острові Фуертевентура ми на 4 осіб знімали віллу площею 350 кв.м. із двома ванними кімнатами, басейном, садом і місцем для барбекю за €58. Тобто одна людина за ніч платила €14,5. Навряд, чи за такі гроші знайдеш у сезон щось подібне в Криму", - додає Юрій Патиківський.

За його словами, відпочинок на островах обійшовся вдвічі дешевше ніж на Чорноморському узбережжі в Криму. Мандрувати на Канарах можна орендувавши автомобіль. Вартість пального - майже як в Україні – 11-12 грн. Оренда легковика обійдеться в €15-25 за добу. Доступний за ціною також і громадський транспорт. Півгодинний проїзд у приміському автобусі гірськими дорогами обійдеться 10 євроцентів – трохи більше 1 грн.

"Основними трасами автобуси ходять цілодобово і квитки коштують недорого. Здешевити проїзд можна купивши транспортні дисконтні карти. Наприклад, на острові Тенеріфе вона називається "Bono Bus". Їх продають на автостанціях, у кіосках і навіть на рецепшинах готелів. Коштує 15 або 25 євро і гарантує знижку від 20 до 50%. Якщо ж на рахунку є навіть кілька центів, а проїзд коштує дорожче, то решту ви можете доплатити водієві готівкою, але при цьому скористатися знижкою", - пояснює мандрівник.

Канарські острови знаходяться в Атлантичному океані, поблизу північно-західного узбережжя Африки. Вони є однією з 17 автономних спільнот Іспанії. До архіпелагу, зокрема, входять сім великих островів. Найбільшим є острів Тенеріфе. На Канарах тропічний клімат.

Зараз ви читаєте новину «Відпочинок на Канарах вдвічі дешевший ніж у Криму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі