середа, 25 грудня 2013 14:26

У зимовій Празі Різдвяні ярмарки та ресторани працюють до півночі
6

Фото: Фото: Ольга Швед

Щороку львівське подружжя Ганна та Роман Ковчі на Різдвяні свята їдуть відпочивати у столицю Чехії - Прагу. Взимку Прагу відвідує не менше туристів, ніж влітку. Міська влада організовує на новорічні та різдвяні свята ярмарки, фестивалі, конкурси та інші цікаві заходи. У центрі міста працює кілька льодових катків. Напрокат ковзани можна взяти за невелику плату. Різдвяні ярмарки та заклади харчування працюють далеко за північ, тут можна купити від національних страв – до одягу, сувенірів та прикрас.

"Відзначали з друзями Різдво у Празі. Замовили столик у місцевому ресторані, взяли фірмову страву – коліно, мариноване у пиві, салати, десерти, пиво та вино. За п'ятьох людей заплатили на наші гроші трохи більше тисячі гривень, всі були дуже задоволені. Але раджу минати розкручені туристичні кафе в центрі міста, краще побувати у колоритних закладах на менш популярних маршрутах. Відійшли трохи від центру і натрапили на чудове кафе "В Гомера". Інтер'єр бажає кращого, зате порції величезні, їжа дуже смачна. В меню було близько десяти видів м'яса із різними приправами і навіть медом. Випити раджу піти у абсент-бари, які є у центрі. Пропонують близько 20 видів абсенту, який і винайшли у Чехії. Навіть є торт із абсенту, дуже смачний ", - каже Ганна Ковч.

Найвидатнішою пам'яткою та домінантою Праги є Празький град, фортеця на пагорбі над лівим берегом Влтави. Це комплекс палаців та церковних споруд, культурна пам'ятка занесена до списку ЮНЕСКО.

"Починати екскурсію треба із Старого мєста - історичного центру Праги. Подивитися на Староміська площа із Староміська ратушею та Празькі куранти, а також Празьке гетто Йозефов зі Староновою синагогою. Уздовж Влтави у Старому місті розташована Мала Страна. Ці дві частини поєднує візитівка Праги - Карлів міст. Від нього можна прогулятися човном по річці Влтава. Екскурсія триває близько години. Усе місто на свята прикрашають новорічною ілюмінацією, особливо гарно дивиться собор святого Віта. Це найдавніший і найбільший собор міста, його почали будувати в XIV столітті а закінчили лише у XX", - радять львів'яни.

Щоб хоча б півгодини присвятити на огляд однієї пам'ятки архітектури у центрі міста, треба залишитися в Празі на не менше ніж два тижні - кажуть бувалі туристи.

 

Зараз ви читаєте новину «У зимовій Празі Різдвяні ярмарки та ресторани працюють до півночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі