пʼятниця, 25 листопада 2011 22:06

У Мексиці галюциногенні гриби можна купити в кожній хаті
6

Фото: Фото: Тарас Подолян

Мандрівник і письменник Артем Чапай згадує, як вживав "чарівні гриби" в Мексиці. Їх можна вільно придбати і вживати тільки в штаті Оахака. Тут галюциногени ростуть чи не на кожному городі.

"На півдні Мексики у штаті Оахака в горах є поселення Сан-Хосе-дель-Пасіфіко. Там живуть індіанці сапотеки, і там дозволено вживання так званих "магічних грибів". Їх вживали ще до приходу конкістадорів 500 років тому. Перевозити гриби — зась. Тому народ туди і їде. Місце доволі субкультурно відоме і популярне. Приїздять багато людей хіпуватого і бомжуватого вигляду.

Гриби - галюциногени, які містять активну речовину псилоцибін, але люди вважають, що вони показують їм іншу сторону реальності. Кілька разів я вживав ці гриби. Місцеві не сприймають їх за наркотики. Майже в кожного на городі вони ростуть. У будь-якій хаті продають їх туристам. Однак сапотеки переконані: щоб відчути справжню магічну дію, гриби потрібно зірвати самому", - розповів Gazeta.ua Артем Чапай.

За словами мандрівника, одна порція грибів вартує на українські гроші приблизно 65 гривень. Ефект триває 6 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 26 людей стали жертвами розборок наркокартелів у Мексиці

"Зайшли з подругою в хатину до чоловіка років 40. Купили в нього гриби, загорнуті в листок типу лопуха, за 100 песо, це 65 гривень. Але перший раз краще купувати менше, гривень на 40. В порції два чи три гриби, дуже довгі, завдовжки сантиметрів 10, майже чорні, з маленькими шапочками, схожі на поганки.

Їдять їх сирими. На смак кислючі. Я так розумію, що сама кислота є психоактивною речовиною. Після того, як з'їдаєш їх, починаєш спочатку бачити світ рухливим. Звичайна тривимірність стає ще більш опуклою. Місяць бачиш власне тривимірним, хоч він досі доволі плоско виглядав на небі. Потім це все починає рухатись. Таке враження, що бачиш уночі. Мені кущі нагадували сфінкса. Коли їде вгорі машина по гірському серпантину, здається, що це НЛО летить. Біля мене сиділа дівчина у плетеному білому светрі: бачив кожен стіжок, наче маленького черв'ячка, що рухався. Цих черв'ячків хотілося погладити й набрати в жменю.

Бачиш безліч відтінків зеленого, слухаєш вуличних музик, і їхні голоси здаються ангельськими. З координацією рухів все прекрасно, ти просто відчуваєш ейфорію. Фізіологічно загострення сенсорних відчуттів триває годин 6. Потім виснажуєшся і засинаєш. Однак після сну все одно залишається відчуття, що тебе все у світі дивує.

У Мексиці ще є мескалін, який роблять із кактусів. Але діє зовсім по-іншому: викликає параною і відчуття провини. Дає моралізаторський ефект. А гриби — естетичний", - поділився враженнями Артем Чапай.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці галюциногенні гриби можна купити в кожній хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі