пʼятниця, 11 листопада 2016 16:30

Олександра Казакова пішки пройшла 260 км
7

Фото: надане Олександрою Казаковою

У жовтні киянка Олександра Казакова пройшла дорогою Святого Якова. Пішки здолала 260 км. Маршрут почала в португальському місті Порту. Завершила в іспанському Сантьяго-де-Компостела.

"Коли вирішила пройти дорогу Святого Якова, батьки казали, що з'їхала з глузду". Але я не відступила. Вже за місяць була у Порту. За день проходила 20-25 кілометрів. Це середня швидкість. Виходила десь о дев'ятій ранку, коли на вулиці було світло. До 14:00 доходила до місця ночівлі. Ще півдня залишалося, аби подивитися чергове містечко. Якось вирішила випробувати свої сили. За день здолала 35 кілометрів. Вранці страшенно боліли ікри. Більше так багато не ходила" - розповіла Олександра Казакова кореспонденту Gazeta.ua.

На ночівлю дівчина зупинялася в альбергах - хостелах для паломників.

"В одній кімнаті ночували по 15 людей. Багато хто хропів. Але через втому засинала без проблем", - поділилася Олександра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров розповів, як навчитися недорого літати

"В альберги пускають лише тих, хто має паспорт паломника. Їх видають на початку шляху. У паспорт щодня треба ставити 1-2 печатки. В кінці маршруту їх перевіряють. Якщо все гаразд, видають компостелу - документ латиною про те, що дійсно здолав цей шлях", - додала вона.

260 км Олександра Казакова пройшла за 11 днів.

"Фінішувала у соборі міста Сантьяго-де-Компостела. Там зберігаються мощі святого Якова. Щоб підійти до них, треба вистояти у довгій черзі. Підходила до них тричі. У цьому місці дійсно відчувається якась надприродна сила", - розповіла дівчина.

"На початку шляху інші пілігрими розказували, що долали його по 2-3 рази. Не могла зрозуміти — для чого. Щойно мій літак приземлився у Києві, почала думати про те, яку дорогу Святого Якова виберу наступного року", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Казакова пішки пройшла 260 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі