вівторок, 13 серпня 2024 12:09

Назвали 10 найкращих пляжів Європи

Назвали 10 найкращих пляжів Європи
10 найкращих пляжів Європи, куди варто їхати сім'єю Фото: pinterest

Літній відпочинок на пляжі в Європі - це завжди гарна ідея, але вибір правильного місця може бути складним завданням. Адже кожен пляж має свої особливості: від золотистого піску та кришталево чистої води до живої атмосфери або спокійних куточків природи.

Розповімо, як обрати найкращий пляж у Європі для незабутнього відпочинку, враховуючи ваші вподобання, стиль життя і бюджет.

Видання Express опублікувало рейтинг європейських країн та їхніх найкращих пляжів, складений експертами зі страхування подорожей. У формуванні списку враховували такі показники, як температура моря та повітря, п'ятизіркові відгуки, середні денні витрати та висота хвиль.

10. Франція

На останньому місці опинились пляжі французької Корсики. В основному через високі витрати на їжу, проживання в готелі та транспорт. Ціни тут приблизно удвічі вищі, порівняно з найдешевшим варіантом.

Найпопулярніший пляж країни - Plage de Palombaggia, Корсика

Середня денна вартість проживання - 233 €.

9. Англія

Англія не є типовим напрямком для пляжного відпочинку. Однак навіть тут є такі чудові місцини, як пляж Борнмута. Звідси відкривається прекрасний вид на море та пірс, повний розваг для всієї родини. Але через холодну воду та низьку температуру повітря в Англії пляж займає передостаннє місце в списку.

Найпопулярніший пляж країни - Борнмут Біч.

Середня добова вартість проживання - 180 €.

8. Іспанія

Місцини біля морської води на Гран-Канарії можуть похвалитись чудовим золотистим піском. А погода - прекрасною температурою для морського відпочинку. Але майте на увазі, що найпопулярніший пляж тут - нудистський.

Найпопулярніший пляж країни - Плайя-де-Маспаломас, Гран-Канарія.

Середня добова вартість проживання - 151 €.

7. Португалія

Алгарве залишається популярним напрямком для сімейного відпочинку. Все завдяки тому, що це місце справді недороге.

Найпопулярніший пляж країни - Praia da Falesia, Алгарве.

Середня добова вартість проживання - 137 €

6. Італія

Коли ви думаєте про пляжі Італії, то на думку спадає прекрасна Сардинія. Її кристально чисті блакитні води та чудова температура повітря.

Найпопулярніший пляж країни - La Pelosa Beach, Сардинія

Середня добова вартість проживання - 166 €

5. Хорватія

Золотий Ріг - це справжня прихована перлина, про яку варто знати мандрівникам. Вода тут приголомшливо блакитна, а пісок - золотий. На додачу йде дійсно невисока вартість проживання.

Найпопулярніший пляж країни - Золотий Ріг.

Середня добова вартість проживання - 96 €

4. Греція

Грецькі острови неймовірно популярні серед туристів. Але серед величезного вибору туристи найчастіше зупиняються на пляжі Елафонісі, що на Криті.

Найпопулярніший пляж країни - Елафонісі, Крит.

Середня добова вартість проживання - 184 €.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім країн, де чайові можуть бути образою

3. Словенія

Пляж Порторож у Словенії справі один з найкращих і найменш відомих у Європі. Цей напрямок увійшов до трійки лідерів завдяки поєднанню низьких цін, теплої температури моря та м'яких хвиль, що робить його безпечним вибором для маленьких дітей.

Найпопулярніший пляж країни - Portoroz Beach

Середня добова вартість проживання - 93 €

2. Мальта

Пляж Mellieha Bay Beach на Мальті посідає друге місце в списку завдяки своїй кришталево чистій воді. Тут приємно не тільки купатись, але й займатись підводним плаванням.

Найпопулярніший пляж країни - Mellieha Bay Beach.

Середня добова вартість проживання - 117 €.

1. Кіпр

Пляж Ніссі в Айя-Напі на Кіпрі був визнаний найкращим пляжем у Європі. Тут зійшлось буквально все - блискуча бірюзова вода, золотий пісок, тепле море. Це найкраще пляжне місце було нагороджено Блакитним прапором за чистоту та пропонує бюджетну щоденну вартість у 103 євро, яка включає все, що вам потрібно для одноденної поїздки, наприклад харчування, транспорт і навіть ночівлю.

Середня добова вартість проживання - 103 €.

Узбережжя Іспанії приваблює мандрівників з усього світу сонячними пляжами, смачною їжею та різноманітним активним відпочинком.

Але важливо знати і заборони, які діють на пляжах. Інакше можна отримати чималий штраф.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 10 найкращих пляжів Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі