пʼятниця, 21 жовтня 2011 14:14

На глибині 155 метрів шведи влаштовують банкети в шахті
8

Фото: Фото: Sala Silvermine

Глибоко в темних тунелях і порожнинах старої шведської срібної копалини гості можуть поспати в найглибшому в світі готелі. Сальська срібна копалина знаходиться в місті Сала (120 км від Стокгольму), і як вважають, походить з середньовіччя. Протягом тривалого періоду часу шахта була найбільшим джерелом срібла для Швеції. А тепер це місце розташування кімнат підземного готелю, музею, театру і проведення численних заходів.

Готель розташований на глибині 155 метрів. Звичайно, він не підходить для людей, котрі страждають на клаустрофобію. Не кожен зможе просидіти в темній кімнаті з двоспальним ліжком оточений трьома стінами з суцільного каменю.

Прибувши на місце, сміливі гості проходять інструктаж по орієнтуванню в просторі, перш ніж залишаться наодинці на ніч. Обслуговуючий персонал залишається доступним на поверхні протягом усього терміну перебування за допомогою радіо-зв'язку. Також гостям нагадують, що стільникові телефони не працюють так глибоко під землею.

Туалет також розташований під землею, на глибині 50 метрів, однак для того, щоб скористатись ванною, гостям доведеться перейти в сусідній гуртожиток, розташований на поверхні.
Шахта також має дві обідні зали неподалік від готелю, де гості можуть побувати на банкеті в унікальних умовах.

На поверхні, у південній частині шахти, розташовано декілька пригодницьких комплексів, в тому числі канатні дороги, підвісні мости тощо. Але якщо ви віддаєте перевагу підземеллю, шукачі пригод мають можливість зайнятись дайвінгом у печерах. Для вивчення підводного середовища шахти існує обмежена кількість доступних місць. Температура води постійно тримається в межах 2 градусів Цельсія.

Перебування протягом однієї ночі в підземному номері буде коштувати приблизно 580 доларів США.

Зараз ви читаєте новину «На глибині 155 метрів шведи влаштовують банкети в шахті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі