пʼятниця, 29 червня 2012 10:44

На дискотеки у Будві не пускають в шортах
12

Фото: Фото з архіву Світлани Нечипорук

Навесні довго думала, куди б поїхати відпочити із подругою та 6-річною донькою. Вибір пав на Чорногорію, більшість Часу провели у Будві, подорожуючи містами і селищами, - розповідає киянка Світлана Нечипорук, 33 роки.

Багато знайомих у Будву їхати не радили. Казали, там повно росіян та українців, яких і тут вистачає. Інколи відпочивати треба й від місцевого населення. Та присутності земляків і найближчих сусідів у Будві практично не відчував. Головне не ходити центром міста поруч із натовпом туристів, спокійно собі його оминати. Бачили багато італійців, а не росіян.

Кухня в Чорногорії дуже смачна й різноманітна. У ресторанах можна скуштувати європейські страви, але в Чорногорії все-таки варто спробувати саме традиційні. Їли запечене у горщику м'ясо ягняти, рибний гуляш. Із алкогольних напоїв сподобався виноградний самогон. Страви чорногорці подають великими порціями. Інколи навіть величезними.

Взяли у Будві авто на прокат. Для цього треба бути не молодше 21 року, мати водійський стаж не менше трьох років. Залишили заставу у розмірі 200 євро.

Авто в оренду — гарна нагода відвідати сусідні країни. Я не хотіла усі дні валятися на пляжі, значно цікавіше було побачити місцевість. Під теплим сонцем можна засмагнути і в дорозі та під час прогулянок. Маючи у розпорядження автівку, можна об'їхати місцевість самому й суттєво зекономити на екскурсіях, які іноді коштують до 100 євро. Також можна було скористатися послугами морського таксі — моторні човни і яхти курсують по морю регулярно.

Чайові у Чорногорії прийнято давати не лише офіціантам, а й таксистам та на ресепшені в готелі. Часто працівники самі натякають про додаткову винагороду. Зазвичай дають 10-15% від усієї суми.

Дискотеки не люблю, але вирішила раз сходити для різноманіття. Тим більше, чорногорська дискотека мала б бути пристойныша за наші українські. Доньку лишила у готелі з подругою, а сама пішла. Коли наблизилася до приміщення, охоронець не пустив двох хлопців. Вони були одягнуті у шорти та майки. Мені пояснили, що у клубах суворий дрес-код. До ресторану в такому одязі також не пустять — жінкам треба одягати хоча б щось подібне до вечірньої сукні, а чоловікам — сорочки і брюки.

Зараз ви читаєте новину «На дискотеки у Будві не пускають в шортах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі