понеділок, 14 грудня 2020 17:10

Команда тревел-шоу знайшла "Піраміду Сонця" в Боснії і Герцеговині
5

Піраміди можна побачити не лише в Єгипті, а й у Боснії і Герцоговині.

Саме туди вирушила команда тревелу "Орел та Решка. Дівчата", що показує "Новий канал". Незвичну пам`ятку знайшла власниця безлімітної картки у цьому випуску Юлія Коваль.

"Усі ми знаємо про піраміди у Єгипті, але виявилося, що ці давні пам`ятки розкидані по всьому світу. Їх можливо знайти у Мексиці, Судані, Перу, Китаї, Камбоджі, Гватемалі, Японії, Італії, Болівії, Австралії, Іспанії, Греції, навіть у Криму та ще кількох країнах. Дослідники нараховують 409 пірамід, та скільки їх насправді – невідомо, адже більшість з них або затоплені, або заросли лісом", - розповідає ведуча.

Кілька років тому таку піраміду висотою 2020 м знайшли у Боснії і Герцеговині. Вона має чітку геометрію, кожна сторона чітко направлена в одну з 4 сторін світу, створена з кам`яних блоків та має всередині тунелі.

Ведучій провели екскурсію пірамідою
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведучій провели екскурсію пірамідою
Ведучій провели екскурсію пірамідою
Ведучій провели екскурсію пірамідою
Ведучій провели екскурсію пірамідою

"Я вивчав піраміди протягом 35 років по всьому світу. Вони є на всіх континентах. У 2005-у приїхав сюди, щоб просто відвідати місцеві музеї, але потім побачив піраміду. Ми з командою почали копати у кількох місцях та знайшли блоки зі старовинного бетону", - каже дослідник Семір Османагіч.

Як на піраміді з`явилися дерева – не загадка. У 70-ті роки люди їх там посадили, не розуміючи, що ця піраміда – справжнє чудо світу. До речі, у Боснії і Герцеговині знайшли 6 пірамід, але та, що показала у програмі Коваль, – найбільша. Її ще називають "Піраміда Сонця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий тревел-шоу сходив на побачення з дельфінами за €3,5 тис.

"Згідно з моїми дослідженнями, всі піраміди у світі мають тунелі. Вивчаючи цю, я вирішив дослідити її підніжжя. Виявилося, що недалеко є печера, яку всі вважали природною. Та щойно почав її розчищати, знайшов цілу сіть тунелів", додає дослідник.

Ведуча Василіса Хвостова провела вікенд на батьківщині футболіста Кріштіану Роналду. Острів-сад, острів вічної весни, острів, де кожен може відчути себе в раю. Так описала місце, куди вирушила команда тревелу "Орел та Решка", яке йде на "Новому каналі", Хвостова. Але не тільки своїм сонцем та позитивом славиться Мадейра. Це ще й батьківщина легендарного футболіста Роналду.

Зараз ви читаєте новину «Команда тревел-шоу знайшла "Піраміду Сонця" в Боснії і Герцеговині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі