субота, 24 липня 2021 16:43

Іспанія відкриє кордони для невакцинованих українців. Назвали дату

Іспанія відкриє кордони для невакцинованих українців. Назвали дату
Довідка про щеплення або тест вимагається від усіх мандрівників старших 12 років. Фото: Aleksandar Pasaric from Pexels

З 27 липня Іспанія прийматиме невакцинованих українських туристів. Попри це довідка про щеплення або тест вимагається від усіх мандрівників віком від 12 років.

Про це в Twitter заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Іспанія з 27 липня відкривається для українців згідно з рішенням Ради ЄС. Безвіз повертається… На в'їзді необхідне свідоцтво про повну вакцинацію або свіжий негативний тест", - повідомив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспорт вакцинації не дозволить вільно подорожувати. Експерт розповів деталі

Довідка про щеплення або тест вимагається від усіх мандрівників старших 12 років. ПЛР-тест має бути зроблений не раніше 72 годин до в'їзду, а швидкий тест - не раніше 48 годин до в'їзду. Приймається також документ про одужання, якщо людина нещодавно перехворіла на коронавірус.

Крім цього всі громадяни перед приїздом зобов'язані заповнити форму санітарного контролю на порталі МОЗ Іспанії та отримати QR-код для всіх наступних процедур під час проходження контролю.

Міністерство туризму Греції оголосило про дві зміни до протоколів охорони здоров'я для туристів, які в'їжджають до країни. Грецький уряд дозволив в'їзд в країну мандрівникам з негативним експрес-тестом, а не тільки з ПЛР-тестом.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія відкриє кордони для невакцинованих українців. Назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі