четвер, 16 липня 2020 12:47

Google склав список місць для відпочинку, які найчастіше шукають українці

Google склав список місць для відпочинку, які найчастіше шукають українці
Цьогоріч популярним є відпочинок у Коблево, Лазурному і Затоці. Фото: Pixabay

В Україні поступово знімають карантинні обмеження, тому люди шукають можливості літнього відпочинку за кордоном і всередині країни.

Пошукові запити, пов'язані з відпочинком, щоб зрозуміти, як українці думають про подорожі та туризм в період пандемії, проаналізували в Google, пише "Українська правда".

Цьогоріч популярним є відпочинок у Коблево, Лазурному і Затоці. Десятка популярних напрямків для відпочинку в Україні за результатами пошуку в Google маэ такий вигляд: Коблево, Лазурне, Затока, Бердянськ,Одеса, Приморськ, Урзуф, Білосарайська коса, Київське море, Кирилівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ рекомендує закрити пляжі в 6 областях

В Україні кількість пошукових запитів щодо проживання в готелях, апартаментах тощо почала знижуватися в лютому і впала на 44% у квітні порівняно з тим же періодом минулого року. Коли країна почала послаблювати обмеження на поїздки, це позначилось і на пошуку. Згідно з пошуковими запитами Google, інтерес українців до подорожей почав відновлюватися з кінця квітня в середньому на 6% щотижня. Загалом пошуковий інтерес у червні виріс на 46% порівняно з квітнем і практично досяг докарантинного рівня.

Незважаючи на ситуацію, деякі країни відкривають свої кордони для українців, і ми спостерігаємо сплеск інтересу до міжнародних туристичних поїздок. Пошукові запити про відпочинок у Туреччині, Албанії та Єгипті стали найпопулярнішими в Україні за ІІ квартал 2020 року. А вся десятка має такий вигляд: Туреччина, Албанія, Єгипет, Болгарія, Чорногорія, Грузія, Мальдіви, Балі (Індонезія), Хорватія, Греція.

У Google також зауважили зростання пошукових запитів, пов'язаних з агротуризмом. Є збільшення на 44% у червні 2020 року порівняно з червнем минулого року; екотуризмом – 46% зростання порівняно з минулим роком; і значне падіння інтересу до гарячих турів порівняно з аналогічним періодом минулого року – мінус 83%, а також до екскурсійних турів – мінус 56%.

Цього літа 45% українців планують відпустку на вітчизняних курортах. За кордон хочуть поїхати 24% респондентів. Ще 17% проведуть літо на дачі, а 14% не планують кудись їхати. Водночас найбільший попит на тури в Єгипет і Туреччину. Популярні - Кіпр, Греція, Албанія.

Зараз ви читаєте новину «Google склав список місць для відпочинку, які найчастіше шукають українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі