пʼятниця, 10 липня 2020 14:31

МОЗ рекомендує закрити пляжі в 6 областях

МОЗ рекомендує закрити пляжі в 6 областях
Назвали пляжі, на яких купатися заборонено. Фото: unsplash

На пляжах України масово фіксують значні перевищення бактеріальних показників, це може нести потенційну небезпеку відпочивальникам. Тому пляжі рекомендують закрити.

Про це йдеться в повідоменні Центру громадського здоров'я України МОЗ України.

Нинішнього оздоровчого сезону в межах нагляду за місцями рекреаційного та оздоровчого використання (пляжами) проводять лабораторні спостереження за якістю води на 83 пляжах у Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях, які мають вихід на морське узбережжя, з них 53 морських і 30 річкових, зокрема у Києві на річці Дніпро.

У Донецькій області під наглядом лабораторних центрів МОЗ перебувають 9 морських пляжів: 5 морських у Маріуполі і 4 у Першотравневому районі на азовському узбережжі селища Ялта, Урзуф, Юр'ївка, Мелекіне. Відхилення від стандарту морської води період виявили на міському пляжі в районі готелю "Турист" у Маріуполі. У пробах води з громадського пляжу селища Ялта виділено патогенний відбріон V. parahaemolyticus.

У Запорізькій області під наглядом лабораторних центрів МОЗ перебувають 22 пляжі: 18 морських на азовському узбережжі і 4 річкових у Запоріжжі й Енергодарі. Відхилення від стандарту виявлено: пляжі "Центральний ліва сторона" та "Правий берег" у Запоріжжі, міський пляж "Сонячний" в Енергодарі.

У Миколаївській області під наглядом лабораторних центрів МОЗ перебувають 7 пляжів. Відхилення від стандарту виявлено у пробах морської води на 4 пляжах. Це пляж у Первомайську та пляжі "Чайка", "Прибій" і "Стрілка" в Миколаєві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеські пляжі стали небезпечними для відпочинку

На Одещині під наглядом лабораторних центрів МОЗ перебувають 13 морських пляжів: в Одесі та приморських районах області. Відхилення від стандарту виявили на пляжах Одеси: "Аркадія", "Дельфін", 13 і 16 станції Великого Фонтану. Рекомендовано встановити щити про заборону.

У Херсонській області під наглядом лабораторних центрів МОЗ перебуває 18 пляжів: 9 морських на чорноморському і азовському узбережжях та 9 річкових на річці Дніпро і в межах Каховського водосховища. Відхилення від стандарту виявили в 1-й пробі річкової води пляжу в місті Нова Каховка.

У Києві під наглядом перебувають 14 річкових пляжів і зон відпочинку. Відхилення від стандарту виявлено на пляжах "Пуща-Водиця", пляж "Вербний", "Пуща-Водиця"/5-7 лінія/ на річці Горенка.

На усіх вказаних вище пляжах фахівці лабораторних центрів МОЗ рекомендують встановити щити про заборону купання. Проби води взяли на повторні дослідження.

Досліджені проби води відкритих водойм Києва станом на початок липня не відповідають вимогам Державних санітарних правил розміщення, влаштування та експлуатації оздоровчих закладів. У Держпродспоживслужби надали повний список пляжів з указанням показників, які не відповідають стандартам.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ рекомендує закрити пляжі в 6 областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі