понеділок, 22 травня 2017 02:24

7 місць біля моря для ідеального літнього відпочинку
7

Щороку відпочинок біля моря обирають сотні тисяч туристів. Gazeta.ua пропонує переглянути кращі місця для ідеального літнього відпочинку біля Чорного та Азовського морів.

Автор: yu.mk.ua
  Кінбурнська коса, що в Очаківському районі Миколаївської області
Кінбурнська коса, що в Очаківському районі Миколаївської області

Кінбурнська коса, що в Очаківському районі Миколаївської області
У цьому місці є пляжі з білим піском, а повітря наповнюють аромати хвойного лісу та степів. На косі є поклади цілющих грязей.
Місце поки що не дуже популярне в якості курорту, тому на купу ресторанів та кафе не сподівайтеся. Проте на пляжі можна лежати у відносній тиші.
Варто оглянути Національний природний парк "Білобережжя Святослава" - чудове місце для фотополювання на пелікана, рожевого фламінго, білу чаплю. В районі Очакова (с. Парутіно) є Національний історико-археологічний заповідник "Ольвія". Тут можна побачити руїни оборонних споруд, міських кварталів і храмі грецької колонії 7 століття.
Проживання у різноманітних готелях, базах відпочинку, приватних будинках від 40 грн/місце.

Автор: blogspot.com
  Хорли, Херсонська область, півострів Гіркий Кут
Хорли, Херсонська область, півострів Гіркий Кут

Хорли, Херсонська область, півострів Гіркий Кут
Тут окрім купання у Чорному морі можна досхочу мазатися цілющими грязями, а широкі береги вкриті морськими водоростями, багатими на йод. Море чисте і тепле: + 25-+ 30 градусів.
При в'їзді в Хорли побачите фонтан заввишки в два метри - з-під землі б'ється артезіанська вода.
Розважитися можна в кафе та ресторанчиках, кінотеатрі, на дискотеці та в аквапарку. На території селища є ринок, банкомат, магазини, бібліотека і комп'ютерні зали. Зняти житло на добу можна від 85 грн/місце.
Варто побачити пам'ятник засновниці селища баронесі Фальц-Фейн, старовинні будівлі портових складів, морського порту, залишки парку та статую з мармуру.

Автор: restgeo.com
  Кирилівка, Запорізька область
Кирилівка, Запорізька область

Кирилівка, Запорізька область
Кліматичний і бальнеогрязевий курорт Кирилівка знаходиться у віддалі від шумних міст. Там немає залізниці та великих автотрас. Море не глибоке та дуже тепле.
Поруч розташовуються дві коси Пересип і Федотова, та Утлюкський і Молочний лимани.
Повеселитися можна у дельфінарії, аквапарку, на атракціонах, є нічні клуби, ресторани і кафе. Житло здають за добу від 45 грн/місце.
У околицях сусіднього села Терпіння знаходиться унікальний геологічний пам'ятник - Кам'яна Могила. У цьому місці були знайдені петрогліфи - наскельні зображення тварин, людських і геометричних фігур. Неподалік - невеликий археологічний музей.
Також варто побачити Великі і Малі Кучугури - це місцева назва пагорбів, дюн і гряд, що утворилися на терасах річок завдяки вітрам та піску. Після введення в дію водосховища вони перетворилися в ланцюжок островів, де зараз розташовується орнітологічний заказник площею 4 кв. км - місце гніздування водно-болотних птахів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святилища, джерела, печери – сакральні місця, де варто побувати кожному

Автор: staticflickr.com
  Залізний Порт, Херсонська область
Залізний Порт, Херсонська область

Залізний Порт, Херсонська область
Це місце приваблює довгим піщаним пляжем, який вміщує в себе величезну кількість відпочиваючих. На території району Бехтери відкрився лікувальний гейзер глибиною 1572 метра, температура якого близько 70 градусів.
Залізний Порт вважається молодіжним місцем відпочинку, бо є багато дискотек і барів. Також є лунапарки, аквапарки, ресторани для гурманів, закусочні, піцерії. Житло можна зняти на добу від 60 грн/місце.
В області є два біосферних заповідники - Асканія-Нова і Чорноморський біосферний заповідник, тут організовуються прогулянки по плавнях Дніпра, винні тури по винзаводам України, можна пройти курс грязелікування або поїздити по кінним клубам.
За 30 км від Херсона є найбільший піщаний масив у Європі - Олешківські піски діаметром близько 15 кілометрів. Там є бархани заввишки п'ять метрів, рідкісна пустельна рослинність і навіть оазис. В українську міні-пустелю організують триденні тури з переходом через піски, піснями біля багаття і ночівлею в наметах.

Автор: discoverkherson.com.ua
  Острів Джарилгач, що в Херсонській області
Острів Джарилгач, що в Херсонській області

Острів Джарилгач, що в Херсонській області
Особливостями острову є те, що він омивається Чорним морем. Має доволі велику площу, але фактично безлюдний. На острові є два маяка. Ідеальний варіант для тих, хто любить "дикі" пляжі та віддає перевагу місцям з мінімальною кількістю людей.
На машині чи автобусі можна доїхати до Скадовська чи Лазурного, далі – на катері, яхті чи катамарані. Жити можна в палатках чи очеретяному містечку.

Автор: hotel-dzerelo.com.ua
  Арабатська стрілка на Азовському морі
Арабатська стрілка на Азовському морі

Арабатська стрілка на Азовському морі
Особливості: на косі Арабатська стрілка є кілька сіл, розташованих на одне за одним на Азовському побережжі – Генічеська Горка, Щасливцеве та Стрілкове. Найбільшою популярністю користується с. Щасливцеве – там є гарячі джерела. Оптимальний варіант для відпочинку з дітьми – море тут не глибоке, а на березі є широкі піщані пляжі.
Доїхати можна потягом до Генічеська, потім електричкою або автобусом із Запоріжжя чи Дніпропетровська.
Житло можна знайти у пансіонатах, базах відпочинку, міні-готелях, приватних будинках або взяти власну палатку. Ціна на житло від 90 грн/доба.

Автор: uu-travel.com
  Острів Бірючий, Азовське море
Острів Бірючий, Азовське море

Острів Бірючий, Азовське море
Особливості: На території знаходиться Азово-Сиваський національний природний парк. На острові можна зустріти антилоп, оленів та куланів. Крім того, тут є маяк.
Доїхати можна потягом до Генічеська, звідти на катері до острова приблизно 40 хв.
Жити можна в наметах або на базі відпочинку. Ціна на житло в межах 150-180грн/доба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина ухвалила безвіз із Україною

Зараз ви читаєте новину «7 місць біля моря для ідеального літнього відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі