четвер, 29 травня 2008 19:42

Поїхати у Чорнобиль можна за 350 гривень

Київське товариство "Интересный Киев" організовує поїздки до зони відчуження в Чорнобилі. Потрапити туди можуть лише повнолітні за наявності паспорта. Коштує така поїздка 350 грн. Рівень радіоактивного опромінення, який можна отримати під час подорожі, — такий, як при польоті на реактивному літаку, й удвічі менший, ніж при рентгені.

Від"їжджають, зазвичай, мікроавтобусом від метро Лук"янівська о 7.00. Від Києва до Чорнобиля їхати 3 год. Туристів катають довкола ЧАЕС. Зупиняють автомобіль перед воротами четвертого енергоблока з видом на саркофаг. 4 год. група проводить у мертвому місті Прип"ять. Там через високу радіоактивність ніхто не живе. О 17.00 відвідувачів зони годують вечерею із трьох страв.

— У Чорнобилі кілька їдалень, — розповідає туристка зони Інна Паливода, 23 роки. — Приїжджих водять у найновішу — ту, що найменш заражена. Нас запевняли, що всі продукти завезені з Києва, навіть вода. Але я в Чорнобилі місцевої їжі все одно не їм — не лізе в горло. Беру бутерброд із дому.

О 21.00 туристи повертаються до Києва. Групи до Чорнобиля "Интересный Киев" набирає на 7, 14 та 22 червня. Можна замовити й індивідуальну екскурсію, це коштуватиме $535.

Також поїздки до Чорнобиля проводить туристична фірма "Нью-Лоджик". Там ціна квитка залежить від кількості людей в автобусі. Якщо набирається 45, кожен платить по $60. Можна потрапити до зони відчуження і за допомогою сталкерів — військовослужбовців або колишніх жителів зони. Такі поїздки — неофіційні. Якщо вас спіймають, заплатите штраф 20 мінімальних зарплат — 8400 грн. Сталкери беруть $100–150 з людини. 26 квітня Чорнобильську зону відвідали майже 30 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Поїхати у Чорнобиль можна за 350 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі