четвер, 04 грудня 2008 18:10

До Північного полюсу туристів возитимуть у квітні

Із квітня наступного року на Північний полюс возитимуть туристів. Тур із перельотом і двома-трьома ночівлями в готелі коштує приблизно 8 тис. євро. Ціна коливатиметься залежно від послуг.

Туристичний тур на Північ презентувала Російська асоціація полярників. Туристів приймає база "Барнео" на дрейфуючій крижині. Це кілька великих наметів, які скидають із гелікоптера на найближчу до полюса кригу. Табір розбивають у перші дні квітня — тоді починається полярний день. А згортають у кінці місяця з таненням льодовиків. База існує вже вісім років. На ній побувало багато російських учених та іноземних туристів.

— Подорож на полюс можна порівняти з враженнями від польоту в космос, — кажуть мандрівники. — Але Північ ближча й доступніша. Шлях із Москви займає годин 10.

За місяць "Барнео" прийматиме до півтори тисячі туристів. Переліт організований до Шпіцбергена, а звідти — на полярній авіації. На базі туристам пропонують прогулянки на санях і лижах. Тих, хто не зможе дійти до полюса самостійно, доставлятимуть вертольотами.

Зараз ви читаєте новину «До Північного полюсу туристів возитимуть у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі