субота, 20 липня 2013 12:14

Знаменитий німецький голкіпер, який втік з радянського полону, помер у 89 років

Знаменитий німецький голкіпер, який втік з радянського полону, помер у 89 років
Фінал Кубка Англії Траутманн догравав зі зламаною шиєю. Фото: sport.ua

19 липня на 90-му році життя помер відомий німецький голкіпер Берт Траутманн. У повоєнні роки він виступав за "Манчестер Сіті".

Траутманн під час Другої світової війни служив десантником Люфтваффе. Двічі був у полоні - в радянському, з якого втік і британському. Після завершення війни залишився в Англії. Там працював на фермі і грав у клубі "Сент Хеленс Таун". Гра Траутманна привернула скаутів "МанСіті" і в жовтні 1949-го року "городяни" підписують з футболістом професійний контракт. Це призвело до масової демонстрації протесту - 20 тисяч англійців вийшли на вулицю протестувати проти того, що ворота англійського клубу буде захищати колишній солдат нацистської Німеччини.

Тим не менш, Траутманну вдалося завоювати любов уболівальників. Найяскравіша сторінка біографії спортсмена - фінал Кубка Англії 1956-го року. Німець в зіткненні з гравцем "Бірмінгем Сіті" Петером Мерфі отримав важку травму шиї. До закінчення основного часу матчу залишалося 15 хвилин, а ліміт замін у "МанСіті" було вичерпано. Траутманн залишився у воротах і допоміг своїй команді перемогти 3:1. Через три дні рентген показав, що німець догравав матч... зі зламаною шиєю.

Траутманн провів за "МанСіті" 545 матчів. А в 2004-му році він став офіцером ордена Британської імперії за налагодження відносин між Німеччиною та Англією.

Зараз ви читаєте новину «Знаменитий німецький голкіпер, який втік з радянського полону, помер у 89 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі