понеділок, 31 травня 2021 12:42

Зідан пояснив, чому покинув "Реал"

Зідан пояснив, чому покинув "Реал"
Зінедін Зідан виграв для "Реала" 3 Ліги чемпіонів. Фото: ФК "Реал" Мадрид

Колишній тренер "Реала" 48-річний Зінедін Зідан залишив мадридський клуб через недовіру з боку керівництва.

Зідан написав прощального листа та пояснив своє рішення змінити роботу.

"2019 року я повернувся в "Реал", бо мене попросив про це президент клубу Флорентіно Перес. Зустрічаючись із вами на вулиці, я неодноразово чув прохання повернутися. Я був у боргу перед президентом за попередні роки, проведені в "Реалі" в ролі футболіста і тренера, тому не міг відмовити. Я завжди буду вдячний президенту за те, що 2001-го він повірив у мене. Він боровся за мене, хоча деякі люди в клубі були проти цього. Провести 20 років у Мадриді – найкраще, що траплялося зі мною.

Але зараз я вирішив піти. Це не кінець – я не збираюся припиняти кар'єру. У травні 2018-го я пішов, бо після двох з половиною років з такою кількістю перемог і трофеїв я відчув, що команді був потрібен новий імпульс для того, щоб залишатися на вершині світового футболу.

Сьогодні ситуація зовсім інша. Я пішов, бо відчув, що клуб більше не вірить в мене, що є основним чинником, який мені необхідний. Немає підтримки ні на середньострокову, ні на довгострокову перспективу. Я добре знаю футбол і знаю вимоги такого великого клубу, як "Реал", тому прекрасно розумію: нічого не виграв – треба йти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провал двох попередніх сезонів та перспективи виходу із кризи: що потрібно знати про ситуацію в "Барселоні"

На фінальному відрізку моєї роботи разом з командою була забута одна важлива деталь – все, що щоденними зусиллями було побудовано мною в клубі. Відносини зі 150 людьми, які працюють тут. Я хочу перемагати, але, крім трофеїв, є ще й відносини з людьми, емоції, життя колективу. Все в один момент перестало цінуватися, зникло розуміння напрямку розвитку клубу, а в кінцевому підсумку мене виставляли винуватим навіть в найменших невдачах.

Мені хотілося б поваги до того, над чим ми довго і наполегливо працювали разом, хотілося б, щоб мої відносини з клубом і президентом в останні місяці моєї роботи були дещо іншими. Мені не потрібні були якісь привілеї, зрозумійте мене правильно. Мені просто потрібно було, щоб люди пам'ятали, що я зробив для цього клубу.

У нинішніх реаліях життя головного тренера на чолі команди триває два сезони, зрідка трохи більше. Якщо ви хочете, щоб цей період був тривалішим, важливо зберігати людські відносини. Це важливіше за гроші, славу і все інше.

Мені було боляче, коли я вкотре прочитав у пресі після однієї з поразок, що вони збираються вигнати мене, якщо я не виграю наступну гру. Усі ці повідомлення вкидали в ЗМІ навмисно, створюючи негативний тиск на команду, викликаючи сумніви в нашому проєкті й непорозуміння всередині колективу. Я працював зі справжніми професіоналами, які вірили в мене до останнього, збиралися вмирати на полі заради мене. Коли щось пішло не так, вони здобули велику перемогу, зберігши мене на тренерській лаві. Усе тому, що вони просто вірили в мене, і знали, що я вірив у них.

Я не найкращий тренер у світі, але здатний дати впевненість гравцям у власних силах. Це необхідно кожному футболістові, незалежно від того, яка в нього роль у клубі. Протягом своєї роботи тут я завжди віддавався на всі 100. Шановні жителі Мадрида, я завжди буду одним із вас. Вперед, Мадрид", – наводить слова Зідана AS.

Зінедін Зідан вперше очолював "Реал" у 2016-2018 роках. Тоді команда тричі поспіль виграла Лігу чемпіонів. Француз вдруге повернувся у "Реал" у березні 2019-го та став чемпіоном Іспанії 2019/20. У сезоні 2020/21 підопічні француза фахівця залишилися без трофеїв.

За повідомленням ЗМІ, Зідан може очолити збірну Франції, "Тоттенгем" або ПСЖ.

Зараз ви читаєте новину «Зідан пояснив, чому покинув "Реал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі