вівторок, 14 листопада 2017 15:52

"Зі шведами Італія грала як вмотивований середняк, а не топ-команда"

"Зі шведами Італія грала як вмотивований середняк, а не топ-команда"
Буффон і Вентура одночасно залишили збірну Італії після того, як команда не потрапила на Кубок світу-2018. Фото: EPA

Збірна Італії не зіграє на Кубку світу-2018. Команда за сумою двох ігор поступилася збірній Швеції в стикових матчах і позбулася путівки до фінальної частини, яка влітку пройде в Росії. Італія не потрапила на Кубок світу вперше з 1958 року. Після поєдинку на міланському "Сан-Сіро" головний тренер команди Джан П'єро Вентура, за даними італійських ЗМІ, оголосив про свою відставку.

"Головна причина фіаско - провальне рішення федерації футболу Італії, - аналізує ситуацію оглядач журналу "Футбол" Сергій Шевченко, який спеціалізується на італійському чемпіонаті. - Вентура - не тренер масштабу збірної Італії, в чемпіонаті країни він працював переважно з аутсайдерами. У "Торіно" він зумів у період зміни поколінь знайти підхід до молоді, завдяки чому команда вистрілила. Була надія, що те ж саме він зможе зробити зі збірною, де відбувається зміна поколінь. Але команда потрапила до однієї групи з Іспанією, яка об'єктивно сильніша і досягла лише виходу в стикові матчі. Досвіду таких ігор у Вентури не було. Результат - в першому матчі зі шведами не вистачило настрою. У другому він був шаленим, але при цьому повністю був відсутній малюнок гри, вона була дуже сумбурною, емоційною. Як наслідок - закономірний підсумок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленко потрапив з Буффоном до зіркового списку невдах

У нинішнього покоління команди немає необхідних для домінування на світовій арені якостей.

У нинішньої збірної Італії немає тієї харизми яка була у їхніх попередників, які виграли Кубок світу-2006 і стали фіналістами Євро-2012

"Якщо говорити про лінію захисту, до неї по цих двох іграх найменше претензій. Проблема була по частині конструктиву. Не показав себе Верратті, не виправдав покладених надій Белотті, форма якого залишає бажати кращого. У нинішніх гравців немає тієї харизми, тієї впевненості, яка була у їхніх попередників, які виграли Кубок світу-2006 і стали фіналістами Євро-2012.

Але, думаю, збірна Італії зуміє повстати з попелу. Там є гравці, здатні замінити ветеранів, які пішли плюс необхідний запас міцності. Але потрібен дух переможця, впевненість, яких не було в матчах зі шведами. Італія грала як вмотивований середняк, а не як топ-команда. Плюс, багато чого буде залежати від вибору головного тренера. Зараз фаворитом є Карло Анчелотті. Вважаю, що це правильно. Так, він ніколи не тренував збірні, але при цьому вміє підтримувати мікроклімат у роздягальні, недарма його називають "тренер-кондиціонер". Своїм досвідом, авторитетом він, думаю, зможе об'єднати молодих гравців навколо однієї загальної ідеї", - резюмує журналіст.

Після вильоту з Кубка світу-2018 відразу четверо ветеранів, включаючи капітана і голкіпера команди Джанлуїджі Буффона оголосили про завершення кар'єри в збірній Італії.

Збірна Італії є чотириразовим володарем Кубка світу (1934, 1938, 1982, 2006). Два рази ставала фіналістом (1970, 1994) і один раз - бронзовим призером турніру (1990).

Зараз ви читаєте новину «"Зі шведами Італія грала як вмотивований середняк, а не топ-команда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі