вівторок, 19 січня 2010 10:55

Збірні Алжиру і Анголи підозрюють в організації "договорняка"

Збірні Алжиру і Анголи підозрюють в організації "договорняка"

На футбольному Кубку африканських націй розгорається неабиякий скандал - збірні Алжиру і Анголи підозрюють в організації договірного матчу.

У понеділок, 18 січня, останній тур у Групі А приніс достатньо очікувані результати. Алжир і Ангола зіграли внічию, залишивши за бортом турніру команду Малі, яка відчайдушно боролася за вихід до чвертьфіналу, повідомляє Reuters.

Перемога над Малаві з рахунком 3:1 не допомогла малійцями, тому що суперники по групі розписали тактично грамотну нічию. Природно, після такого не можна було уникнути чуток про договірний матч.

Однак самі учасники матчу Ангола - Алжир все заперечують.

"У нас не було жодних домовленостей з Анголою, - заперечує тренер Алжиру Рабах Саадан. - Договірні матчі для нас просто неприйнятні".

"Алжир постраждав від подібного явища на Чемпіонаті світу в 1982 році, коли нас з носом залишили Німеччина та Австрія. Тому ми негативно ставимося до подібних інцидентів. Просто обидві команди, Ангола і Алжир, намагалися не ризикувати. Це була тактична гра", - заявив наставник збірної Алжиру.

"Матч не став захоплюючим спектаклем, але ми виконали своє завдання", - підтримав свого колегу алжирський наставник Анголи Жозе Мануель.

Таким чином, до чвертьфіналу від Групи А виходять Ангола і Алжир, а Малі та Малаві завершують боротьбу.

Відзначимо, що ще один поєдинок цієї групи підозрюють у договірному характері. У першому турі Ангола і Малі зіграли 4:4, причому Ангола вела 4:0 за п"ятнадцять хвилин до кінця гри, але пропустила 4 м"ячі.

За інформацією британської The Daily Telegraph, букмекери зафіксували великий потік ставок на рахунок 4:4 в той момент матчу, коли ангольці забили четвертий гол. При цьому коефіцієнт на настільки фантастичний результат дорівнював тисячі.

korrespondent.net

Зараз ви читаєте новину «Збірні Алжиру і Анголи підозрюють в організації "договорняка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі