понеділок, 21 жовтня 2013 13:40

Збірна України зіграє з Францією у плей-офф ЧС-2014

Збірна України зіграє з Францією у плей-офф ЧС-2014
Перший стиковий матч збірна України проведе вдома ФОТО: ffu.org.ua

Сьогодні національна збірна України дізнається ім'я суперника, з яким побореться за вихід на чемпіонат світу. Мундіаль пройде наступного року у Бразилії. Наша команда разом із Португалією, Хорватією та Грецією буде "сіяною". Суперником українців стане одна з чотирьох "несіяних" збірних. Можливі варіанти - Франція, Швеція, Румунія та Ісландія.

Процедура жеребкування відбудеться у Цюріху о 15:00. За суперником у Швейцарію поїхали президент Федерації футболу України Анатолій Коньков і головний тренер національної збірної Михайло Фоменко.

Стикові матчі пройдуть 15 і 19 листопада. Домашній поєдинок наша команда може провести на одному зі стадіонів Євро-2012. ЗМІ повідомляють, що найімовірніше, це буде НСК "Олімпійський" у Києві. Остаточне рішення за виконкомом ФФУ. Достеменно відомо, що гра пройде при глядачах.

Додамо, що збірна України уп'яте у своїй історії зіграє у раунді плей-офф. Поки жодного разу нашій команді не вдавалося подолати цей етап. Голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковський закликав не акцентувати на цьому увагу.

Журналісти, фахівці та навіть самі футболісти не хочуть бачити суперником по плей-офф збірну Франції. Найбажаніший жереб для нас - це Ісландія. За результатами голосування читачів нашого сайту українці за путівку до Бразилії позмагаються з французами. На другому місці Румунія. Далі йдуть Ісландія та Швеція.

Нагадаємо, у своїй відбірній групі збірна України зайняла друге місце. Нас на одне очко випередила Англія, яка здобула пряму путівку на мундіаль. 2006-го року українці зіграли на чемпіонату світу у Німеччині, де під керівництвом Олега Блохіна дійшли до чвертьфіналу.

"Всі хочуть слабкішого суперника. Але та ж Франція - це сильна команда, яка грає сама і дає грати супернику. Ми не повинні нікого боятися. Все залежить від нас самих. У раунді плей-офф всі сильні. Загалом, не хотілося б потрапити на Францію. Ісландія - це команда загадка. Зі всіма можна грати", - сказав захисник збірної України Артем Федецький в ефірі телеканалу "Футбол".

15:00 - У штаб-квартирі ФІФА розпочалася церемонія жеребкування. Представник організації представиви всіх наставників збірних.

15:05 - Жеребкування проведе легенда швейцарського футболу Александр Фрай. Нападник - найкращий бомбардир в історії збірної Швейцарії.

15:07 - Представник ФІФА пояснює всі деталі жеребкування. Відзначимо, що на столі знаходиться три скляні кошики. Дві - з кульками.

Португалія - Швеція

Україна - Франція

Греція - Румунія

Ісландія - Хорватія

"Здається, всі задоволені, - каже Фрай. - Відзначу пару Португалія - Швеція. Обидві збірні заслуговують зіграти у Бразилії".

Відзначимо, що першу зустріч (15 листопада) збірна України проведе вдома. 19 листопада наша команда зіграє матч-відповідь у Франції.

"Не хотілося Франції, але  потрібно налаштовуватися і грати", - каже колишній наставник збірної України Йожеф Сабо.

"Жереб не такий, якби хотілося. Але ми свого часу перемагали збірну Франції навіть на їхньому полі. Зробимо все, щоб підійти до матчу у найкращій формі. - каже один із тренерів збірної Олександр Заваров. - Ми пройшли дуже довгий шлях. Всі хлопці дуже серйозно ставилися до всіх матчів. У нас також є гравці, які можуть грати у великих європейських командах."

Нагадаємо, збірна України зіграла на Євро-2012 проти Франції на "Донбас Арені". Тоді наша команда програла з рахунком 0:2.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України зіграє з Францією у плей-офф ЧС-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі