неділя, 17 вересня 2023 15:25

Збірна України показала найкращий результат в історії на Іграх нескорених-2023: скільки медалей вибороли

Збірна України показала найкращий результат в історії на Іграх нескорених-2023: скільки медалей вибороли
В останній змагальний день золоту медаль вибороли українці у змаганнях серед змішаних команд у стрільбі з класичного лука. Фото: mms.gov.ua

Збірна України на переможній ноті завершила міжнародні змагання Invictus Games-2023 (Ігри Нескорених), які проходили в німецькому Дюссельдорфі.

В останній змагальний день золоту медаль вибороли українці у змаганнях серед змішаних команд у стрільбі з класичного лука. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України.

За нашу команду виступали ветеран Нацгвардії Володимир Товкис та ветерани ЗСУ Максим Зубов і Вадим Мазніченко.

Загалом у доробку українців на цьогорічних Іграх нескорених 34 нагороди: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайра виборола медаль на "Іграх нескорених"

Це найкращий результат за всю історію виступів української збірної на Іграх нескорених: як за кількістю нагород, так і за їхнім ґатунком.

Найтитулованішим представником збірної України став військовослужбовець ЗСУ Назар Вознюк, який виборов шість медалей: чотири "золота" та два "срібла" в плаванні й веслуванні на тренажерах.

Зазначимо, що Invictus Games-2023 проходили у Дюссельдорфі з 9 по 16 вересня. У них брали участь близько 600 спортсменів із 22 країн, які змагалися у 10 видах спорту.

Україну представили 25 учасників. Наша збірна вчетверте в історії виступила на Іграх нескорених. У 2017 році українці здобули 14 нагород, у 2018 – 20, у 2022 – 16.

В Іграх беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті Батьківщини.

Нагадаємо, цьогоріч Ігри нескорених проводилися вшосте. 2014 року вони відбулися в Лондоні, 2016-го – в Орландо, 2017-го – в Торонто, 2018-го – в Сіднеї, а 2022 року – в Гаазі.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України показала найкращий результат в історії на Іграх нескорених-2023: скільки медалей вибороли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі