неділя, 10 січня 2010 10:26

Збірна Того таки зіграє на Африканському кубку націй

Збірна Того таки зіграє на Африканському кубку націй

Збірна Того з футболу, гравці якої напередодні були обстріляні сепаратистами, змінила рішення про відмову від участі в Африканському кубку націй і має намір бути присутньою на всіх іграх чемпіонату. Про це 10 січня повідомляє Agence France-Рresse з посиланням на заяву одну з тоголезських футболістів Томаса Доссеві.

Автобус, в якому гравці збірної Того поверталися з тренування через провінцію Кабінда, піддався нападу озброєних бойовиків 8 січня. Обстріл тривав близько 30 хвилин, пасажири автобуса намагалися сховатися від куль під сидіннями. За останніми даними, в результаті нападу загинули три людини: водій автобуса, помічник тренера, а також прес-секретар збірної.

Ще дев"ять пасажирів було поранено, зокрема двоє гравців збірної - захисник Серж Акакпо і резервний воротар Обілале Коссі.

Відповідальність за обстріл автобуса із спортсменами взяло на себе ангольське сепаратистське угрупування FLEC. Крім того, бойовики пообіцяли продовжувати напади на футболістів на всій території Кабінди протягом Африканського кубка націй.

Уряд Анголи, у свою чергу, поспішив завірити, що має намір значно підсилити охорону футболістів і спортивних об"єктів на час всього чемпіонату і не допустить повторення подібних інцидентів.

Тим часом, як повідомляє Associated Press, уряд Того вже зажадало від уряду Анголи офіційних вибачень, у зв"язку з тим, що для проведення чемпіонату з футболу був вибраний такий нестабільний район.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Збірна Того таки зіграє на Африканському кубку націй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі