субота, 16 листопада 2013 17:52

"Збірна Франції виявилася не готовою до того, що Україна не дасть дихати" - Нагорняк

"Збірна Франції виявилася не готовою до того, що Україна не дасть дихати" - Нагорняк
Нагорняк: "Збірна України не повинна мерзнути у Франції". Фото: shahta.org

Екс-футболіст збірної України Сергій Нагорняк поділився з Gazeta.ua думкою про перемогу синьо-жовтих над Францією в Києві і перспективами на матч-відповідь. Він, нагадаємо, відбудеться 19 листопада.

- Збірна України здобула заслужену, трудову перемогу, в якій немає ні грама випадковості. Давно наша команда не показувала такої боротьби. Гра була просто фантастичною. Але ми зіграли тільки перший тайм. Другий - у Франції.

- За рахунок чого синьо-жовтим вдалося у другому таймі без замін перехопити ініціативу і втілити її в забитий гол?

- Михайло Іванович чудово розумів, що в такій грі потрібно забити першими. На цьому було зроблено акцент у роздягальні. Трохи тривожно було в перші хвилини після перерви, коли французи організували неабиякий пресинг. Але нашим хлопцям вдалося відсунути гру від воріт.

- За рахунок чого?

- Зозуля, Едмар, інші гравці атаки почали частіше чіплятися за м'яч і контролювати його. Активізувалися також Ротань зі Степаненко. Французи просто виявилися не готові до того, що збірна України буде з ними грати настільки щільно, що не дасть дихати. Вони почали нервувати. Рібері на полі взагалі не було видно, Федецький його повністю виключив з гри. Поступово перевага переросла в гол. Хоча, звичайно, не обійшлося і без везіння в епізоді з виходом один на один Насрі, і останній з вигідної позиції не переграв П'ятова.

- У чому полягає феномен Зозулі у збірній Фоменка? При ньому Роман забив лише два голи, але кожен - на вагу золота.

- Його найголовніший козир - величезна працьовитість. Яка з лишком компенсує ті чи інші недоліки у майстерності. Вчора він просто по повній вимотав французів, не давав їм дух перевести. Футбольний бог усе бачить і він його винагородив за таку завзятість.

- П'ятов у збірній виглядає набагато впевненішим, не припускається тих ляпів, які були у найважливіших іграх за "Шахтар". Чому?

- Не хотілося б бути занадто категоричним. У "Шахтарі" П'ятов, як правило, припускався помилок в тих випадках, коли доля матчу була вирішена. Вчора ж за рахунку 0:0 він все ловив, відбивав, підчищав. Грав холоднокровно.

- Відсутність Кучера та Федецького у матчі-відповіді - серйозна втрата?

- Враховуючи те, як Федецький "вирубав" учора Рібері, його буде не вистачати. Але його є, ким замінити. Зокрема, Олег Гусєв, який не повинен поступитися в боротьбі. Позицію Кучера повинен закрити Ракицький. Хоча для занепокоєння є підстави, адже Кучер останнім часом був дуже стабільний. Дурна, звичайно, друга картка, не впорався з емоціями. Можливо, я б на його місці вчинив так само. Разом з тим, його фол був виправданий, адже суперник виходив на ударну позицію.

- Як оціните арбітраж київського матчу?

- Вважаю, Джюнейт Чакир відпрацював дуже добре, був послідовний. Епізод, де був призначений 11-метровий, не викликає жодних питань. При цьому, турок не дав пенальті в моменті, коли Зозуля опинився на газоні в боротьбі з Абідалем. Разом з тим, аналогічний випадок був у першому таймі, коли Шевчук "обіймав" Ремі. Останній теж був на ударній позиції. А той факт, що в огляді французької преси ні слова ні сказано про дії арбітра, говорить сам за себе.

- Як потрібно зіграти збірній України у Франції з урахуванням того, що шаленої підтримки трибун, як на "Олімпійському" не буде?

- Команда буде у всеозброєнні, потрібна гранична концентрація. Французи змушені будуть бігти вперед. Цього вимагає результат першої гри, цього вимагатимуть трибуни. Та й місцева преса після матчу в Києві каменя на камені не залишила від своєї збірної. Але в цьому є плюс для України: у такій ситуації неминуче будуть з'являтися вільні зони, чим просто потрібно буде скористатися. Це ідеальні умови для наших "бігунків" - Коноплянки з Ярмоленком. Думаю, що команда не здригнеться і все буде добре.

- Рахунок наступного матчу ризикнете спрогнозувати?

- Ні, не стану. Нехай буде будь-який результат, який виведе нас до Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «"Збірна Франції виявилася не готовою до того, що Україна не дасть дихати" - Нагорняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі