вівторок, 24 жовтня 2017 19:04

Запалили вогонь зимової Олімпіади-2018

Запалили вогонь зимової Олімпіади-2018
Протяжність маршруту Олімпійського вогню складе 2018 км. Фото: reuters.com

Сьогодні у Греції, на стадіоні "Олімпік" відбулась церемонії запалення вогню XXIII зимових Олімпійських ігор.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет (НОК) України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2018 пройде без найсильніших хокеїстів

Все дійство відбувалось за давньою традицією за участю верховної жриці богині Гери. Першим факелоносцем став грецький лижник Апостолос Анджеліс, який вже здобув ліцензію до Пхьончхану, потім вогонь був переданий колишньому футболісту "Манчестер Юнайтед", бронзовому призеру Олімпійських ігор-2012, корейському футболісту Цзи Суну.

Після тижневої мандрівки Грецією, 1 листопада вогонь прибуде до Південної Кореї. Після цього й буде даний старт національній естафеті Олімпійського вогню. Вона проходитиме через 17 міст і провінцій Республіки Корея. Участь у ній братимуть 7,5 тисяч факелоносців.

Загальна протяжність маршруту становитиме 2018 км. Організатори пообіцяли деякі новаторські способи транспортування факела, коли він опиниться на корейській землі. "Ми використовуватимемо різні засоби, що представлять минуле, сьогодення і майбутнє, тим самим продемонструвавши наші досягнення в області технологій", - поділились у Оргкомітеті Пхьончхана.

Олімпіада відбудеться з 9 по 25 лютого 2018 року у південнокорейському Пхьончхані.

Зараз ви читаєте новину «Запалили вогонь зимової Олімпіади-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі