середа, 14 січня 2009 12:08

Walt Disney хоче транслювати англійську Прем"єр-лігу

Американська телекомпанія ESPN TV, що входить до складу Walt Disney Co, планує подати заявку для участі в тендері на право трансляції матчів англійської футбольної прем"єр-ліги у 2010-2013 роках, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Телевізійний пакет прем"єр-ліги розбитий на 6 лотів. ESPN претендує на 1-2 лоти і в разі перемоги на тендері запустить у Великій Британії спеціальний новий канал на додаток до двох існуючих, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз правами на трансляції матчів англійської прем"єр-ліги володіють British Sky Broadcasting Group (4 пакети з 6), найбільшим акціонером якої є News Corp медіа-магната Руперта Мердока, та ірландський оператор платного ТБ Setanta Sports (2 пакети).

Прем"єр-ліга прийматиме заявки на тендер до 4 лютого. Спостерігачі упевнені, що BskyB і Setanta братимуть участь у конкурсі.

Голова Disney Роберт Айгер раніше не виключав інтересу компанії до участі в тендері.

Британські футбольні клуби отримують близько половини виручки за рахунок продажу прав на телетрансляції, вартість яких за останнє десятиліття різко зросла. Ціна пакету телевізійних прав на 2007-2010 роки складає $2,6 млрд.

champion

Зараз ви читаєте новину «Walt Disney хоче транслювати англійську Прем"єр-лігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі