пʼятниця, 11 травня 2018 17:29

Встановили, скільки аферисти нажилися на трансфері Ярмоленка

Встановили, скільки аферисти нажилися на трансфері Ярмоленка
На переході Ярмоленка у "Борусію" Д добряче нажилися. Фото з соцмережі

У п'ятницю, 11 травня, прес-служба прокуратури Чернігівської області повідомила про розслідування розкрадання 150 тисяч євро з суми трансферу екс-півзахисника "Динамо" Андрія Ярмоленка в німецьку "Борусію".

У серпні 2017 року футбольні клуби "Динамо Київ" та "Борусія Дортмуд" уклали контракт з міжнародного трансферу футболіста. Ціна трансферу склала 25 млн євро.

Згідно регламенту ФІФА, 5 % суми контракту направляється на розвиток спортивних шкіл, у яких виховувався футболіст.

Спортсмен був учнем, вихованцем та гравцем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу "Юність" у місті Чернігові з 1997 по 2006 рік, тому платіж солідарності, розмір якого обраховується Федерацією Футболу України, мав надійти до спортивної школи.

Водночас, з причин, які установлюють зараз слідчі, частину платежу солідарності у сумі 150 тисяч євро на підставі підроблених документів було перераховано одній з громадських організацій із співзвучною назвою, яка відношення до виховання футболіста не має.

У подальшому ця ГО частину цих коштів перерахувала на рахунки одного з суб'єктів господарювання.

За вказаним фактом прокуратурою області за результатами вивчення матеріалів про перерахунок коштів, за відсутності факту їх цільового використання, зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

На сьогодні у кримінальному провадженні вилучено документи щодо руху коштів, накладено арешт на грошові активи, проводяться допити, інформує pravda.com.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанати "Борусії" визначилися, чи хочуть бачити в команді Ярмоленка

Слідство у даній справі триває. Про строки завершення поки немає конкретики.

Зараз ви читаєте новину «Встановили, скільки аферисти нажилися на трансфері Ярмоленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі