неділя, 04 квітня 2021 19:11

"Ворскла" програла "Шахтарю" через зайву повагу

"Ворскла" програла "Шахтарю" через зайву повагу
"Ворскла" не надто впевнено ходила в атаку. Фото: "Шахтар"

Донецький "Шахтар" здобув перемогу на виїзді над полтавською "Ворсклою" – 2:0. Обидва м'ячі у ворота полтавського клубу забив Жуніор Мораєс.

Полтавці із зайвою повагою поставилися до кризових гостей. Команда Юрія Максимова віддала ініціативу в першому таймі, повністю відмовившись від тиску на ворота гірників. Хтозна, чи "Шахтар" забив би, якби не Сергій Яворський. В простій ситуації він не зміг проконтролювати рух Мораєса й пас на нього. А, ведучи в рахунку, "Шахтар" здобув необхідну впевненість у власних силах.

У таких ситуаціях Юрій Максимов у випадку із Аліуном, який помилявся в минулих матчах, миттєво міняв захисника. Однак Яворського це не стосувалося. Як наслідок "Ворскла" втратила ще й креативного люксембуржця Олів'є Тілля. Яворський з усієї сили налетів на Тілля та так, що легіонер втратив свідомість. Не обійшлося без підленького поштовху від Тараса Степаненка, який легенько пхнув Олів'є на Яворського, що летів на усіх парах.

Співавтором другого м'яча можна назвати нападника "Ворскли" Руслана Степанюка. Замість пасу на абсолютно відкритого Владислава Кулача, він завовтузився з м'ячем, втратив його й дозволив Сергієві Кривцову розпочати гольову атаку гірників. Алан Патрік і Мораєс розіграли все, як по нотах.

Не вразив Тарас Степаненко. Перший матч після півторамісячної перерви він провів так собі. Обрізався, падав, не закривав зону для ударів. Тарасу треба ще багато працювати, щоб увійти у форму. Але факт залишається фактом: зі Степаненком "Шахтар" почав перемагати, чого ніяк не вдавалося робити без нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтареві" треба визначитися з тренером

Після цієї перемоги "Шахтар" наблизився до київського "Динамо" на відстань чотирьох залікових балів. Однак гра гірників ще далека від ідеалу. Підопічним Мірчі Луческу треба добряче постаратися, щоби втратити титул цього року.

Зараз ви читаєте новину «"Ворскла" програла "Шахтарю" через зайву повагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі