понеділок, 22 липня 2013 11:26

"Володимир Кличко має перемогти Повєткіна до дев'ятого раунду" - експерт

"Володимир Кличко має перемогти Повєткіна до дев'ятого раунду" - експерт
Володимира Кличка вважають явним фаворитом на тлі Повєткіна. Фото: reuters.com

5 жовтня на ринзі московського спорткомплексу "Олімпійський" зійдуться український чемпіон світу за трьома основними версіями Володимир Кличко та росіянин, "регулярний" чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації Олександр Повєткін. Із різних причин два олімпійські чемпіони не могли з'ясувати, хто з них сильніший, упродовж п'яти років. Зрештою сторони підписали контракт, а WBA його схвалила.

Беззаперечним фаворитом є Кличко-молодший. Експерти переконані, поєдинок не триватиме всі 12 запланованих раундів.

"До бою зі справжнім чемпіоном треба підходити плавно і впевнено, - каже Gazeta.ua тренер із Москви Ігор Смольянов. - Цього шляху в Повєткіна не було. Ще одна проблема: він - маленький тяж. А проти Кличка необхідна надприродна "фізуха", здатність тиснути і боротися. Робота корпусом, у чому сильний Олександр, не дуже допоможе. Фінал бачу приблизно такий, як у бою Володимира з узбеком Русланом Чагаєвим (у червні 2009-го рефері, за порадою лікаря, зупинив поєдинок після дев'ятого раунду і присудив перемогу українцеві. - Ред.)".

Суддя республіканської категорії з Тбілісі Георгій Навасардов переконаний: зустріч минатиме "під диктовку" українця.

"Перевага Кличка наростатиме від раунду до раунду через утому Повєткіна і велику кількість пропущених ним джебів. У шостому-восьмому раунді, думаю, двобій зупинять секунданти росіянина, і перемогу технічним нокаутом віддадуть Володимирові", - вважає він.

Втім, Повєткін може підвищити свої шанси, вважають експерти.

"Необхідно протиставити українцеві активний бокс із безперервним тиском. Із допомогою "пірнань" та ухилянь входити на ближню дистанцію і проводити серії ударів. Тобто діяти в стилі Майка Тайсона або Девіда Туа. Перебоксувати Кличка на дистанції Олександрові не вдасться", - каже Навасардов.

"Повєткіну слід вправно діяти в ближньому бою. Але поєдинок із Хуком засвідчив, що це - слабке місце Олександра, - вважає Ігор Смольянов. - Він був винятковий аматор, здатний вибухати на середній дистанції, швидко вирішувати, як діяти. Росіянин - вольовий спортсмен. Але, за великим рахунком, так і залишився аматором".

Нагадаємо, на рахунку Олександра Повєткіна 26 перемог, з яких 18 нокаутом, при цьому немає поразок і нічиїх. В той же час в активі українського боксера 60 перемог, з них 51 нокаутом, три поразки і нуль нічиїх.

Зараз ви читаєте новину «"Володимир Кличко має перемогти Повєткіна до дев'ятого раунду" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі