середа, 24 січня 2007 11:01

Віталій Кличко повертається на ринг

 

Український боксер Віталій Кличко, 35 років, колишній чемпіон світу за версією WBC в суперважкій вазі, ухвалив рішення відновити свою спортивну кар"єру, пише "Комерсант-Україна".

Лікарі, які проводили медичне обстеження спортсмена, не знайшли протипоказань до його повернення на ринг.

Як повідомляє видання в номері від 24 січня, пізніше цього дня в Гамбурзі відбудеться прес-конференція за участю боксера, на якій про його повернення буде оголошено офіційно.

Віталій Кличко оголосив про завершення кар"єри 9 листопада 2005 року, відмовившись від поєдинку з американцем Хасимом Рахманом через травму хрестоподібних зв"язок коліна.

Кличко-старший заявив, що пробуватиме свої сили на політичній арені. Він брав участь у виборах мера Києва, але програв у боротьбі з Леонідом Черновецьким.

19 січня авторитетний сайт BoxingTalk опублікував новину про те, що Віталій Кличко найближчим часом має намір приступити до тренувань.

"Коммерстант-Україна" повідомляє, що найбільш вірогідна дата першого бою Кличко-старшого після повернення - травень нинішнього року, а суперником українця, швидше за все, буде діючий чемпіон світу за версією WBC, росіянин Олег Маскаєв.

WBC присудила Віталію Кличко звання почесного чемпіона. Це означає, що український боксер у разі свого повернення на ринг має першочергове право на поєдинок з діючим чемпіоном світу. Проте в цьому випадку бою Кличко - Маскаєв може перешкодити нігерієць Самуел Пітер, який є обов"язковим претендентом на бій з росіянином. Його промоутер Діно Дува вже заявив, що зробить всі необхідні юридичні кроки, щоб відстояти право свого підопічного.

Місяць тому інформація про те, що Кличко-старший повертається на ринг, пройшла у вітчизняних ЗМІ. Сам Віталій на спеціально скликаній прес-конфренції її спростував.

"ГПУ" вдалося додзвонитися на німецький мобільний Віталія. Кличко ввічливо відповів на вітання, але як тільки почув, що йому телефонують з газети, мовчки кинув слухавку.

Ми також зв"язалися з прес-аташе Віталія Юрієм Нестеренком.

- Ребята, знаю, чего вы хотите. Сегодня, в 16.00 по Киеву будет официальная информация, - повідомив Нестеренко.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко повертається на ринг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі