неділя, 05 листопада 2017 20:11

"У житті спортсмену потрібні не тільки гроші і трофеї" - хто такий лідер "Наполі" і збірної Словаччини
10

Марек Гамшик — лідер збірної Словаччини і “Наполі”
Марек Гамшик — лідер збірної Словаччини і “Наполі”
Марек Гамшик — лідер збірної Словаччини і “Наполі”
Марек Гамшик — лідер збірної Словаччини і “Наполі”
Марек Гамшик — лідер збірної Словаччини і “Наполі”

У 2011 році Марек Гамшик був двічі поспіль названий найкращим гравцем року в Словаччині і став наймолодшим капітаном в історії "Наполі".

"Коли в 2012-му ми виграли Кубок Італії, я нарешті зрозумів Неаполь, - розповідає він в тексті для сайту The Players Tribune. - Місто чекало трофей 25 років і перетворилося. Немов зійшло з розуму. Після приїзду з Риму нас зустрічали натовпи людей, прапори висіли на кожному вікні. Це було справжнє диво. Коли ти перемагаєш з "Наполі", це найпрекрасніша перемога в світі. Вона належить не тільки футболістам, а й місту, його жителям. Це робить її особливою".

Марек відмовився від переходу в "Мілан", "Інтер" і "МЮ".

"Футбол - моє життя. Грати за "Наполі" десять років - величезна честь. Але причини, за якими я залишився, виходять далеко за межі футболу. У Неаполі я відчуваю себе частиною спільноти, сім'ї, яка займає особливе місце у моєму серці. У житті спортсмену потрібні не тільки гроші і трофеї. Він повинен відчувати, що знаходиться на своєму місці. Неаполь і "Наполі" дали мені це відчуття, за те я їм вдячний навічно".

Гамшик є одним з найталановитіших футболістів Словаччині за останні роки. Він вважає за краще діяти на позиції лівого півзахисника, але часто зміщується в центр. Колишній головний тренер "Наполі" Еді Рея назвав його "поміссю Джеррарда з Лемпардом". Марек володіє блискучим пасом, він прекрасно контролює м'яч і в будь-який момент може взяти ініціативу в свої руки.

Сам Гамшик зізнався що не вважає себе гравцем світового класу, але збирається ним стати:

"Мені, як і раніше треба багато працювати, щоб стати футболістом світового класу. З Кріштіану Роналду і Ліонелем Мессі ми перебуваємо в різних лігах. І все ж останнім часом в моїй грі більше хороших моментів, ніж поганих. Що стосується критики на мою адресу, то в Неаполі тебе вважають хорошим гравцем, тільки якщо ти забиваєш м'ячі. Решта роботи мало кому цікава".

Злочинці вкрали у Гамшика його годинник Rolex вартістю в 25 тисяч фунтів, коли він стояв у пробці. Годинник потрапив до вболівальників клубу, які повернули його Мареку

Дружину Марека звуть Мартіна Франова. З нею він познайомився, коли йому було 13 років. Мартіна грала в гандбол разом з сестрою Марека. У 15 років Марек відправився в Братиславу, а потім поїхав в Італію, і вони довгий час не бачилися, але незабаром Мартіна переїхала в Італію. Пара виховує трьох дітей - двох синів і дочку.

Одного разу злочинці вкрали у Гамшика його годинник Rolex вартістю в 25 тисяч фунтів, коли він стояв у пробці. Годинник потрапив до вболівальників клубу, які повернули його Мареку. А через кілька місяців двоє невідомих пограбували будинок діда Марека, проте незабаром зловмисники були спіймані поліцією.

У Марека слабка короткозорість, і хоча на різних заходах він з'являється в окулярах, під час матчів він не одягає лінз.

На тілі Марека є кілька татуювань. Зокрема, татуювання з ім'ям його сина Крістіана і татуювання з датою "14 жовтня 2009 року", день коли збірна Словаччини потрапила на Кубок світу. Ієрогліфи на шиї словака в перекладі з японської означають "пристрасть".

Своєю оригінальною зачіскою Марек обзавівся ще в дитинстві і вважає своє підняте вгору волосся своєрідним ритуалом.

З дитинства Марек вболіває за "Манчестер Юнайтед", а своїм кумиром вважає Павла Недведа.

Досягнення

Командні

"Наполі"

Срібний призер чемпіонату Італії: 2012/13, 2015/16
Бронзовий призер чемпіонату Італії: 2010/11, 2013/14
Володар Кубка Італії: 2011/12, 2013/14
Володар Суперкубка Італії діє до: 2014
Фіналіст Суперкубка Італії діє до: 2012

Особисті

Футболіст року у Словаччині (4): 2009, 2010, 2013, 2014
Молодий футболіст року у Словаччині (2): 2007, 2008
Найкращий молодий футболіст року в Італії: 2008

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я скалка в дупі від природи": банкір, який домігся успіху з "Наполі"

10 листопада збірна України зіграє у Львові товариський матч проти Словаччини.

Матч Ліги чемпіонів "Наполі" - "Шахтар" відбудеться 21 листопада в Неаполі. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію. Прямий ефір на каналі "Україна".

Зараз ви читаєте новину «"У житті спортсмену потрібні не тільки гроші і трофеї" - хто такий лідер "Наполі" і збірної Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі