четвер, 05 липня 2018 14:56

В жіночому футболі відмивають гроші - чемпіонка СРСР

В жіночому футболі відмивають гроші - чемпіонка СРСР
Жіночий футбол не розвивають, а лише відмивають гроші.

Дворазова чемпіонка СРСР з футболу Ірина Ванат розповіла про проблеми жіночого футболу. Чемпіонка розповіла про корупцію та повне ігнорування розвитку українського жіночого футболу.

"Кожна дівчина, яка закінчує гру в збірній, заслуговує від держави на матеріальну допомогу. В аналогічній ситуації в Німеччині дають фінансову нагороду або допомагають у створенні невеликого бізнесу. У нас дають грамоти та картинки, про людей забувають.

Наприклад, у мене є багато ідей і проектів, які відпрацьовую самостійно. Я створила Асоціацію жіночого футболу в Львівській області. Це без фінансування ФФУ і всупереч львівській федерації, яка бачила в мені конкурентку. Йти туди не хочу - це система підімне під себе. У Німеччині є організація від ФІФА, яка працює з проблемами жіночого футболу, я співпрацюю з ними. Виграємо гранти.

Багато людей бачать в мені ворога і душать мої проекти.

Багато людей бачать у мені ворога і душать мої проекти. У мене одна мета - розвиток жіночого футболу. У нас жіночий футбол - частина корупційної системи, де можна вкласти і відмити гроші. Це система брудних грошей. Нецікаво вкладати в жіночий футбол - там маленькі обороти, з грошей, які йдуть в чоловічий, можна було б соту частину вкласти в жіночий футбол. Це б нам дуже допомогло.

Важливо, що УЄФА виділяє гроші на розвиток жіночого футболу, але куди вони йшли - невідомо. Наприклад, при Суркісі великою проблемою була корупція в жіночому футболі. Я озвучила це 2014-го року в Берліні на конференції в присутності представників УЄФА та ФІФА. Мені було боляче дивитися, як Федерація розповідає, що займається жіночим футболом. Тоді прописувалися більші масштаби, безліч дівчат, які начебто займалися футболом і були залучені до цієї програми. Насправді в обласних федераціях нічого не відбувалося, а в УЄФА подавалися неправдиві відомості про збільшення кількості дівчат в українському жіночому футболі. Чим більше збільшували статистику, тим більше фінансування ", - передає слова Ванат tribuna.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жіноча збірна України з регбі-7 потрапила у фінал чемпіонату Європи

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування щодо голови Федерації футболу України Андрія Павелка

Зараз ви читаєте новину «В жіночому футболі відмивають гроші - чемпіонка СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі