четвер, 21 листопада 2013 15:14

"В Україні привітні люди, дешева і смачна їжа" - французи не вірили у перемогу своєї збірної
28

Шарфи продавали по 10 євро, прапори по п'ять
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Національна збірна України програла команді Франції з рахунком 0:3 у Парижі і втрати шанс поїхати на ЧС-2014. Поєдинок у Києві завершився перемогою хлопців Михайла Фоменка — 2:0.

Перед матчем-відповіддю думки французів розділилися. Пересічні жителі Парижа не вірили в успіх своєї збірної.

"Удачі вам у матчі, - побажав офіціант готелю перед виїздом на стадіон. - Теперішня збірна не та, що була 1998 року. Бракує командного духу. Не думаю, що сьогодні виграємо. Загалом мені більше гандбол подобається. Хоча у Франції на першому місці за популярністю саме футбол."

За годину до стартового свистка біля "Стад де Франс" вболівальники пили пиво з пластикових стаканів і заїдали велетенськими сендвічами. Більшість принесли з собою шарфи і прапори. Дехто мав розмальоване обличчя. Чимало фанатів прийшли на гру з дружинами і дітьми.

На парковці для автобусів двоє літніх жінок і чоловік продавали матчеві шарфи по 10 євро.

"Ми із Сербії. Успіху Україні у матчі. Беріть прапори по п'ять євро", - сказала одна з жінок. В офіційних точках продажу атрибутики ціни аналогічні.

У касах вільних квитків на гру не було. Перед входом на територію стадіону стюарди ретельно обшукували вболівальників і журналістів, заглядали у сумки.

У пошуках ложі преси вдалося натрапити на іменну зірку Дідьє Дешама з відбитками його ніг. Неподалік свої стопи залишив рекордсмен за кількістю матчів за збірну Франції. На його рахунку 142 поєдинки.

"Переможемо 3:0" — категорично заявляли перед грою французькі журналісти. Репортер з Японії просив назвати головних зірок нашої команди.

"Матч у Києві викликав великий інтерес у наших читачів. Ніхто не думав, що французи програють", - каже Масакі Коно.

Англійський журналіст Жером працював на Євро-2012 в Україні.

"Загалом провів більше трьох тижнів у вашій країні. Відвідав Львів, Харків, Київ та Донецьк. Мені все дуже сподобалося — привітні люди, дешева і смачна їжа. Гарна країна. Хочу поїхати ще в Одесу. Можливо виберуся туди на свята."

Жером просить навчити його правильно вимовляти назви наших міст. Найкраще у нього виходить "Дніпропетровськ".

Перед початком матчу всі трибуні заповнені. Вільні місця є лише у скайбоксах. Вболівальники розмахують прапорами Франції, які організатори поклали на кожне сидіння за день до гри. Фанати скандують за диктором прізвища гравців.

Національні гімни країн виконує оркестр. Першими співають українці. Всі футболісти кладуть руку на серце. Французи обіймаються за плечі. "Марсельєзу" співає весь стадіон. Слова гімну показували на екранах.

Захисник збірної України Артем Федецький дивився матч у ложі преси. Футболіст пропускав матч через перебір жовтих карток. Після гри мав дуже засмучений вигляд.

Після кожного забитого голу футболісти збірної Франції бігли до лавки запасних, щоб відсвяткувати взяття воріт. Трибуни розмахують прапорами та галасують. Частина глядачів дивиться гру стоячи.

Після фінального свистка французька команда збирається у центральному колі і бурхливо святкує вихід на ЧС-2014. Футболісти кілька разів підкидають Дешама у повітря. На стадіоні включають самбу, а на екранах транслюють кадри Ріо-де-Жанейро.

Футболісти по черзі передають один одному мікрофон. Карім Бензема кілька разів скандує "Ерік Абідаль". Так він висловив свою підтримку захиснику, який поборов рак. Погба зачитав реп.

Футболісти і тренери разом підходили до трибун і дякували на підтримку. Глядачі довго не залишали своїх місць. Насамкінець всі заспівали "Марсельєзу".

Українці деякий час лежали на газоні, після чого відправилися до гостьового сектора подякувати вболівальникам за підтримку.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні привітні люди, дешева і смачна їжа" - французи не вірили у перемогу своєї збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі