середа, 23 квітня 2008 11:34

В УЄФА серйозно розкритикували інфраструктуру України і Польщі до Євро-2012

Стадіони, аеропорти, транспортна інфраструктура і розміщення туристів в Україні і Польщі під час Чемпіонату Європи з футболу 2012 року не відповідають вимогам УЄФА. Такий висновок зробили експерти на Стратегічній нараді УЄФА. Про це у Львові заявив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс під час Координаційної ради з підготовки до Євро-2012.

Як повідомляє прес-служба ФФУ, за словами Г. Суркіса, для більшості проектів стадіонів наступні 3-6 місяців є надзвичайно критичними. Тільки за умови забезпечення суворого дотримання хронометражу всіх наданих термінів виконання можна вважати, що ці проекти будуть своєчасно реалізовані. Зниження темпів реалізації з будь-яких причин (зовнішніх або внутрішніх) може зробити деякі проекти нереальними. Експерти відзначили, що жоден з проектів стадіонів не довів відповідності вимогам Євро-2012.

Аналіз УЄФА показав, що значних змін реалізації проектів розвитку аеропортів з моменту представлення першого звіту про інфраструктуру, не спостерігається. Зараз жоден з аеропортів, які використовуватимуться для Євро-2012 не володіє достатньою пропускною спроможністю, яка б відповідала вимогам УЄФА, навіть якщо врахувати амбітні плани їх розвитку. Проводиться подальше дослідження з метою пошуку додаткових можливостей в альтернативних або запасних аеропортах.

Більшість міст не задовольняють актуальних вимог і потреб Євро-2012 щодо розміщення. За винятком Варшави і Кракова, навіть якщо врахувати всі потенційні проекти і розширений до 2 годин подорожі на автобусі радіус доступності. П"ять міст (Гданськ, Київ, Дніпропетровськ, Донецьк і Харків) не відповідають навіть тим вимогам УЄФА, які висувалися під час заявочної кампанії.

Експерти УЄФА відзначили, що значних змін реалізації проектів розвитку інфраструктури наземного транспорту з моменту представлення першого звіту про інфраструктуру також не спостерігається. Варто відзначити, що всі міста, які приймають Євро-2012, запропонували масштабні проекти розвитку транспортної інфраструктури для забезпечення потреб Євро-2012 щодо роботи транспорту.

27 квітня УЄФА визначатиме, чи здатна Україна провести матчі Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «В УЄФА серйозно розкритикували інфраструктуру України і Польщі до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі