понеділок, 31 березня 2008 16:58

У тренерський штаб збірної Голландії ввійдуть Франк де Бур і Філліп Коку

Франк де Бур і Філліп Коку стануть помічниками головного тренера збірній Нідерландів з футболу Берта Ван Маарвейка.

Два колишні футболісти "помаранчевих" закриють вакансії в тренерському штабі, приєднавшись до третього помічника головного тренера Діка Воорна і тренера воротарів Рууда Хеспа. Нова команда тренерів готуватиме збірну Нідерландів до відбірного циклу чемпіонату світу 2010 року.

"Я дуже радий цим новачкам, - сказав 55-річний Берт Ван Маарвейк. - Я думаю, дуже важливо, що Франк і Філліп провели майже 220 матчів за збірну на двох. Вони дуже відповідально підходили до своєї роботи, і я впевнений, що їх ставлення не зміниться".

37-річний Франк де Бур, який зіграв 112 матчів за збірну Нідерландів і завершив кар"єру після Євро-2004, суміщатиме свою роботу в збірній і в юнацьких командах "Аякса".

Що стосується Філліпа Коку, якому також 37 років, то він сумістить роботу з Ван Маарвейком з навчанням на професійного тренера, яке у нього закінчується наступного року.

Берт Ван Маарвейк стане головним тренером голландської команди після чемпіонату Європи 2008 року. Цей турнір стане останнім для нинішнього наставника Марко Ван Бастена, який працює з командою з 2004 року.

"Це прекрасна можливість попрацювати з кращими футболістами нації. Останні 35 років я провів на полі або як гравець, або як тренер. Зараз час змін. Я розумію, що несу відповідальність за свої дії і мене може чекати провал, але я з оптимізмом дивлюся в майбутнє", - сказав майбутній тренер голландців.

На чемпіонаті Європи в Австрії і Швейцарії збірна Нідерландів зіграє в групі C разом з французами, італійцями і румунами.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «У тренерський штаб збірної Голландії ввійдуть Франк де Бур і Філліп Коку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі