вівторок, 20 січня 2015 18:16

У Росії за допінг дискваліфікували трьох олімпійських чемпіонів

У Росії за допінг дискваліфікували трьох олімпійських чемпіонів

Російське антидопінгове агентство РУСАДА оголосило про дискваліфікацію п'ятьох ходоків за вживання заборонених препаратів. Про це повідомляється в прес-релізі на офіційному сайті організації.

У вживанні допінгу викриті олімпійські чемпіони Ольга Каніськіна, Сергій Кірдяпкін і Валерій Борчин, чемпіон світу Сергій Бакулін та призер світової першості Володимир Канайкин. Які саме препарати приймали спортсмени, не уточнюється.

Каніськіна і Кірдяпкін відсторонені від змагань на три роки і два місяці (відлік з 15 жовтня 2012 року), Борчин - на вісім років (з 15 жовтня 2012-го), Бакулін - на три роки і два місяці (з 24 грудня 2012-го ), Канайкин - довічно (з 17 грудня 2012-го). Терміни дискваліфікації прописані РУСАДА таким чином, що жоден з олімпійських чемпіонів не втратить свої медалі.

Каніськіна є олімпійською чемпіонкою Ігор-2008 в Пекіні і срібною медалісткою ОІ-2012 в Лондоні. Кірдяпкін виграв золоту медаль на Олімпіаді-2012 в ходьбі на 50 кілометрів. Борчин став чемпіоном Пекіна-2008 на дистанції 20 кілометрів. Бакулін - володар золотої медалі ЧС-2011, а Канайкин є срібним медалістом тієї ж першості.

Зараз ви читаєте новину «У Росії за допінг дискваліфікували трьох олімпійських чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі