понеділок, 14 вересня 2015 19:41

"У матчі з "Реалом" "Шахтар" діятиме від оборони зі швидким виходом в атаку" - Сирота

"У матчі з "Реалом" "Шахтар" діятиме від оборони зі швидким виходом в атаку" - Сирота
Святослав Сирота про українські клуби в єврокубках facebook.com

Цього тижня українські клуби зіграють перші матчі групових етапів єврокубків. Донецький "Шахтар" і київське "Динамо" представляють Україну в Лізі чемпіонів. А минулорічний фіналіст Ліги Європи дніпропетровьский "Дніпро" знову зіграє у другому за престижністю клубному турнірі Європи.

Своїми думками щодо цих поєдинків з Gazeta.ua поділився Святослав Сирота, колишній воротар і президент ПФЛ. Зараз Святослав Анатолійович працює спортивним директором молдавської "Зорі".

Ліга чемпіонів: "Реал" - "Шахтар"

"Результати "Шахтаря" у чемпіонаті показують, що команда зараз перебуває в оптимальній формі. Якщо говорити про тактичні схеми, то я не думаю, що "гірники" будуть щось придумувати. У них є два варіанти гри — проти сильніших і слабших суперників.

Очевидно, що у матчі з "Реалом" віце-чемпіон України діятиме від оборони зі швидким виходом в атаку. Це ні для кого не секрет. Навряд чи "Шахтар" нав'язуватиме "Реалу" свою гру. Головне — вистояти і зіграти біля своїх воріт на нуль. Тоді все може трапитися.

У футболі є таке поняття, як фарт. Якщо він буде на боці "гірників", то все може трапитися. Навіть у матчах із суперклубами.

Вчорашній матч "Барселони" проти "Атлетика" показав, що команди собі грають, а виходить Мессі і забиває гол. Роналду також забивний футболіст, але гра "Реала" не будується повністю через нього. Так, у нього божевільна реалізація. Навіть з напівмоментів він витискає голи.

Якщо не дати португальцеві можливостей опинитися в гольовій ситуації, тоді у нього не буде нагоди забити. "Шахтареві" треба перекрити зони, поставити так званий "автобус" і чекати свого шансу".

Ліга чемпіонів: "Динамо" - "Порту"

"Не думаю, що кияни вдома гратимуть від оборони. Команда спробує нав'язати свою гру. У них для цього є всі можливості. Зараз команда впевнено себе почуває. Головне, щоб гравці групи атаки реалізували свої шанси. Я впевнений, що вони обов'язково будуть.

Зрозуміло, що у гравців буде передматчеве хвилювання. Це природній процес. Але як тільки футболісти вийдуть на футбольне поле, вони про це забудуть. Коли починається матч, гравці вже не думають про статус турніру. Є суперник, м'яч і ти просто граєш у футбол."

Ліга Європи: "Дніпро" — "Лаціо"

"Статус фіналіста Ліги Європи швидше налаштує "Лаціо" проти "Дніпра", ніж допоможе команді Маркевича. Сам по собі цей статус нічого не дає. Склад дніпрян змінився. Дуже хочеться, щоб команда здобула позитивний результат, але це буде непросто зробити.

У новачків "Дніпра" було мало часу, щоб зрозуміти вимоги Мирона Богдановича. Не дуже вірю, що вони зможуть бути настільки корисними, наскільки хотів би головний тренер. Якби вони прийшли у клуб раніше, то мали б більше часу на адаптацію.

Вболівальники "Дніпра" — одні з найактивніших в Україні. Прикро, що матч пройде при порожніх трибунах. Грати у присутності вболівальників набагато легше, ніж без них. Це зовсім інша атмосфера. Також це додатковий тиск на суперника.

Коли 20-30 тисяч вболівальників об'єднуються і підтримують команду, то це справжній 12-й гравець".

Зараз ви читаєте новину «"У матчі з "Реалом" "Шахтар" діятиме від оборони зі швидким виходом в атаку" - Сирота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі