вівторок, 06 лютого 2018 14:56

"Уже на початку сезону було тривожно: Конте поводився, як Моуріньо"

"Уже на початку сезону було тривожно: Конте поводився, як Моуріньо"
Конте може не допрацювати в "Челсі" до кінця чемпіонату. Фото: chelseanews.ru

Лондонський "Челсі" продовжує трясти. Команда зазнала в АПЛ другої поспіль розгромної поразки, програвши в 26-му турі на виїзді "Уотфорду", 1:4. До цього "сині" програли "Борнмуту" 0:3. Таке сталося з командою вперше з 1995 року, коли "Челсі" поступився по черзі "МЮ" (1:4) та "Блекберну" (0:3).

Наставник лондонців Антоніо Конте взяв на себе провину за поразку від "Уотфорда", але при цьому дав зрозуміти, що добровільно йти у відставку не збирається.

"Я залишаюся в "Челсі" і продовжую повністю віддаватися роботі кожен день. Якщо цього достатньо - добре, якщо ні, то нехай клуб приймає якесь рішення. Можливо, я припустився помилки з вибором стартового складу. Коли ви починаєте і граєте таким чином, що змінити щось вже дуже складно", - сказав італієць в коментарі BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Челсі" тримається на професіоналізмі Конте, який не цінують господарі"

"Не знаю, наскільки Конте контролює ситуацію, але, судячи з того, як змінилася його поведінка, в "Челсі" точно вирішили, що італієць не тренуватиме команду в наступному сезоні, - аналізує подію Іван Громіков, оглядач чемпіонату Англії на порталі sportarena. com. - Питання, чи допрацює він до кінця нинішнього чемпіонату. Навряд чи керівництво збиралося достроково звільняти Конте, з огляду на майбутні поєдинки з "Барселоною". Але останні поразки, вся їхня болючість може змінити ситуацію. Це серйозний удар по іміджу, по репутації, який наочно демонструє психологічний стан в колективі, настрій самого Конте, який не так шукає рішення на полі, скільки з'ясовує стосунки, робить ультимативні заяви і скаржиться на брак футболістів. Все це починає передаватися команді, а після зимового трансферного вікна - взагалі з новою силою. Вже на початку сезону ставало тривожно, адже Конте поводився приблизно так само, як свого часу Моуріньо. В середині осені ніби одумався, почав набирати очки. Але зараз все знову пішло з новою силою. Тільки неясно, наскільки далеко".

"Головне питання - чи зуміє керівництво "Челсі" знайти заміну Конте на такому короткому відрізку. У той же час команда неодноразово вже показувала вміння емоційно перебудуватися по ходу сезону, особливо після зміни на тренерському містку. Такі потрясіння завжди мобілізували команду і давали їй додаткові шанси з будь-яким суперником", - резюмує експерт.

В цілому з останніх п'яти матчів АПЛ "Челсі" виграв лише один, в 24-му турі на виїзді розгромивши "Брайтон" (4:0). Після 26 турів чинні чемпіони Англії з 50 очками в активі займають лише четверте місце. Наступний матч лондонці проведуть 12 лютого вдома проти "Вест Бромвіча".

Зараз ви читаєте новину «"Уже на початку сезону було тривожно: Конте поводився, як Моуріньо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі