середа, 01 листопада 2017 14:00

"Челсі" тримається на професіоналізмі Конте, який не цінують господарі"

"Челсі" тримається на професіоналізмі Конте, який не цінують господарі"
Антоніо Конте може не допрацювати в "Челсі" до кінця сезону. Фото: uefa.com

Лондонський "Челсі" після минулого чемпіонського сезону в нинішньому не може стабілізувати гру. В англійській прем'єр-лізі команда зараз на 4-му місці, від лідера "Манчестер Сіті" відстає на 9 очок. В останньому турі лондонці на виїзді не без зусиль обіграли "Борнмут", 1:0. У груповому раунді Ліги чемпіонів команда Антоніо Конте в останньому матчі розгромно програла в гостях італійській "Ромі", а за тур до цього тяжко вирвала в римлян нічию. 3:3. У турнірній таблиці "сині" зараз на другому місці з 7 балами, "Рома" лідирує з різницею в один пункт.

"Нічого критичного для "Челсі" не сталося, команда все одно вийде з групи, поразка більше б'є по статусу клубу - аналізує ситуацію оглядач чемпіонату Англії в журналі "Футбол" Сергій Бабарика. - Інша справа, що гра в лондонців йде дуже важко, команда перемагає, в основному, ціною неймовірних зусиль. Це показали матчі чемпіонату країни з "Вотфордом" (4:2), з "Борнмутом" (1:0).

Причина, думаю, полягає в тиску на Антоніо Конте всередині клубу. Там дуже специфічна структура управління, де просто не цінують тренера. Не буде Конте - знайдуть когось іншого. Італієць це розуміє, тому відчуває себе дуже некомфортно, не має навіть приблизно тієї влади, яка потрібна для його посади. Навіть те, що він виграв чемпіонство, не цінується. При тому, що це - абсолютний професіонал, який викладається в кожному матчі. І це те, за рахунок чого "Челсі" ще тримається в чемпіонській гонці.

Але надовго цього не вистачить. Не впевнений, що команда відстоїть чемпіонський титул. Не виключаю, що Конте не витримає і залишить клуб, не допрацювавши до кінця сезону. Тим більше, пропозиції у нього є, в тій же Італії. А замість нього прийде який-небудь тимчасовий керівник. Звичайна історія для "Челсі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Челсі" вперше звільнив Моуріньйо

Плюс клуб провалив літню трансферну компанію, а грати нинішнім складом на два фронти дуже складно. З чемпіонством "Челсі" дуже пощастило, тому що не було травм. А зараз вилетів Канте - і все, в центрі поля повний провал, матч з "Ромою" це підтвердив.

У майбутньому матчі з "Манчестер Юнайтед" для "Челсі" багато що залежатиме від того, як зіграє Азар, він зараз в хорошій формі. Але вважаю, що "МЮ" як мінімум не програє. Жозе Моуріньйо добре знає і Азара, і всіх інших гравців "Челсі", відповідно, підбере спосіб гри проти них. Тим більше, турнірна ситуація змушує тренера весь час думати про перемогу", - констатує експерт.

Найближчої неділі "Челсі" вдома зіграє з "Манчестер Юнайтед" в центральному матчі 11-го туру АПЛ. Початок о 18.30.

Зараз ви читаєте новину «"Челсі" тримається на професіоналізмі Конте, який не цінують господарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі