понеділок, 25 жовтня 2021 11:23

Усик повернув титули Кличка в Україну

Усик повернув титули Кличка в Україну
Олександр Усик переміг Ентоні Джошуа одностайним рішення суддів. Фото: getty images

25 вересня на Tottenham Hotspur Stadium у Лондоні у Великій Британії український боксер Олександр Усик створив сенсацію, упевнено перемігши місцевого фаворита Ентоні Джошуа. На кону стояли чемпіонські титули за трьома основними версіями в надважкій вазі. Саме ті титули, які у квітні 2017-го Джошуа відібрав у багаторічного гегемона важкої ваги Володимира Кличка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потенційний суперник Усика залишається непереможним

Джошуа програв бій тактично, намагаючись перебоксувати Усика - одного із найобдарованіших технічно боксерів сучасності. Коли це не вийшло, у британця не було плану Б. Головними стали останні чотири раунди, які забрав українець і схилив терези на свою користь. У фінальному раунді він ледь не добив украй виснаженого британця, але той вистояв. Всі судді віддали перемогу Усику - 117:112, 116:112 і 115:113.

Імовірно, у березні наступного року суперники зустрінуться в матчі-реванші. Така опція була прописана в контракті на перший бій у випадку перемоги українського претендента. Невдовзі після поразки Джошуа активував цю опцію.

Невеликим фаворитом повторного бою Усик - Джошуа фахівці вважають нинішнього володаря трьох поясів. Джошуа розуміє, що перед реваншем необхідно кардинально щось змінити. І він вирушив у США, щоб знайти тренера, який допоможе йому перемогти українського чемпіона.

"Чи потребує Джошуа нове тренувальне середовище? Думаю, йому потрібна нова енергія", - зауважив промоутер британського боксера Едді Гірн. - Він хоче гарантувати собі перемогу в реванші й зробить для цього все можливе".

Водночас Гірн зазначив, що Джошуа зараз не пішов від свого багаторічного наставника Роба Маккракена і поки не вирішив, чи працюватиме з іншим тренером.

Джошуа може винайняти будь-якого тренера, але це не допоможе йому перемогти Усика

"Думаю, Ентоні Джошуа може винайняти навіть шість тренерів, - переконаний американський промоутер Боб Арум. - Він може отримати Бадді Маккгірта або Роберта Гарсію. Джошуа може винайняти будь-якого тренера, але це не допоможе йому перемогти Усика. Олександр занадто швидкий для нього й розумний. Джошуа будуть потрібні роки, щоб навчитися битися проти шульги. Моя думка незмінна: Усик у наступному бою переможе Джошуа ще жорсткіше незалежно від того, хто буде його тренером.

Олександр Усик провів на професійному рингу 19 боїв - усі виграв, 13 разів нокаутом. Він третій боксер в історії після американця Евандера Голіфілда й британця Девіда Гея, який став чемпіоном світу в першій важкій і надважкій вагових категоріях.

Зараз ви читаєте новину «Усик повернув титули Кличка в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі