пʼятниця, 16 вересня 2016 13:21

"Усик може стати чемпіоном світу, але не на моїй землі" - Гловацький

"Усик може стати чемпіоном світу, але не на моїй землі" - Гловацький

17 вересня у Гданську, Польща, відбудеться бій за звання чемпіону світу з боксу серед професіоналів за версією WBO у важкій вазі господарем рингу Кшиштофом Гловацьким, який володіє титулом, та українцем Олександром Усиком.

Текстову трансляцію зустрічі читайте на нашому сайті.

Напередодні поєдинку польський боксер дав інтерв'ю gazeta.ua


Що найбільше мотивує вас перед боєм з Усиком?

- Чітке розуміння того, що Олександр може стати чемпіоном світу, але тільки не в Гданську. Виграти 17 вересня пояс чемпіона світу за версією WBO у крузервейті я йому не дозволю. Ставлюся до українця з повагою. Він був одним з найкращих аматорів – вигравав Олімпіаду, чемпіонати континенту та світу. У такого хлопця я ще не вигравав. Потрібно це виправити.

Одним з ваших спаринг-партнерів у тренувальному таборі був екс-чемпіон світу з професійного боксу ваш співвітчизник Кшиштоф Влодарчик. Він висловив сумнів, що Усік зможе витримати 12 раундів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть пишатися Усиком – польський журналіст

- Безумовно, Олександру бракуватиме досвіду проведення 12-раундового чемпіонського бою. Тому що на професійному рингу він не проводив таку кількість раундів жодного разу. У спарингах українець, може, і 15 раундів проводив на рингу, але це зовсім інша річ. Я думаю, що мені також буде важко підтримувати шалений темп на протязі всього поединку. Але впевнений, що бій не буде тривати 12 раундів. Тому що я нокаутую Усика.

Вас не здивувала поведінка Усика у Польщі? Олександр поводиться так, наче він фаворит бою, а не ви. Можливо, він зневажає вас?

- При нашій зустрічі Саша мені посміхається. Я не знаю, чому. Під час відкритого тренування він "травив" якийсь байки. Здається, Сашко думає, що на рингу йому буде також весело. Не хочу його завчасно розчаровувати. Нехай ще трохи повеселиться. Якщо ж він мене дійсно зневажає, то це тільки краще для мене.

Вперше з Усиком ви зустрілися в Варшаві під час матчу футбольного Євро-2016 Польща – Україна. З вами записували телепередачу, і в той же час поляки з українцями грали у Франції.

- Я вірив, що моя збірна переможе. Спочатку ми сиділи з Усиком у телестудії, тому перший тайм не дивилися. Підійшов до екрану десь на 50-й хвилині. І вчасно – якраз Якуб Блащиковськи забив гол. Це було хорошим знаком. Завтра у Гданську рахунок стане 2:0 на нашу користь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гловацький планує нокаутувати Усика наприкінці бою

Читайте всі новини про бій Кшиштоф Гловацьки - Олександр Усик завдяки прес-туру до Гданська, який організовує бренд Хортиця.

Зараз ви читаєте новину «"Усик може стати чемпіоном світу, але не на моїй землі" - Гловацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі