середа, 25 серпня 2021 15:26

Українські спортсмени б'ють рекорди на Параолімпіаді
5

Українські спортсмени завоювали перші медалі на Параолімпіаді в Токіо. Загалом Україна здобула вісім медалей і перебуває на п'ятому місці в командному заліку.

Плавчиня Єлизавета Мерешко завоювала першу золоту медаль у запливі на 50 м вільним стилем, повідомила пресслужба оргкомітету Олімпійських і Параолімпійських ігор у Twitter. У цьому ж запливі "бронзу" збірній здобула Анна Гонтар.

Перше "срібло" для України виграв плавець Антон Коль. Олексій Вірченко також став срібним призером на дистанції 100 м батерфляєм. Плавець Максим Кріпак - другий у запливі на 50 м вільним стилем.

Ще одне "срібло" виборов для України фехтувальник Артем Манько. За фехтування на візках "срібло" має також 35-річна Олена Федота. Бронзовою призеркою літніх Параолімпійських ігор із фехтування на візках стала Євгенія Бреус.

Мерешко та Гонтар були основними претендентками на медалі: у кваліфікації вони показали другий та третій час
Фото: twitter.com/Paralympics
Бронзовою призеркою літніх Паралімпійських ігор з фехтування на візках стала Євгенія Бреус
Ще одне срібло виборов для України фехтувальник Артем Манько
За фехтування на візках срібло отримала Олена Федота
Загалом Україна здобула вісім медалей

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Олімпіаді українці виграли 19 медалей

У столиці Японії Токіо відкрилися XVI літні Параолімпійські ігри. Змагання триватимуть із 24 серпня до 5 вересня. У Параолімпійських іграх боротимуться за 539 медалей із 22 видів спорту. Беруть участь рекордні 4403 спортсмени зі 161 країни. Серед них 143 українських атлети, які змагатимуться в 15 видах спорту.

Зараз ви читаєте новину «Українські спортсмени б'ють рекорди на Параолімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі